×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
18 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmárnémeti

Jövő héten indul a buszközlekedés a régi főtéren – arrébb költözik a buszmegálló

2024.04.02 - 17:10
Megosztás:
Jövő héten indul a buszközlekedés a régi főtéren – arrébb költözik a buszmegálló
Már régóta kint van a tömegközlekedési infopanel a Divatház előtt, hétfőtől lesz ez ténylegesen is hasznos. (A szerző felvételei)
Pár méterrel arrébb, a villanyórától a Divatház elé költözik a buszmegálló, ami egyben az ottani, több mint egy tucat parkolóhely megszűnését is jelenti — a főtérfelújítás első percétől arról volt szó, hogy a tömegközlekedés, a kerékpárosok és a bérfuvarozók számára ugyanúgy „körbegurulható” lesz a nagypark, mint korábban. Hétfőn fog kiteljesedni ez a szabály.

A keddi déli főtérszakasz forgalom előtti megnyitását követően még vannak fázisai a főtéri közlekedés-szabályozásnak: április 8-án fog megindulni a buszközlekedés, ugyanattól a naptól kezdve a klasszikus taxik és az újhullámos személyszállítás, azaz a Bolt – és esetleg leendő társaik –, számára. Egyes buszok menetrendjében változást fog jelenteni a korzó-megnyitás, hogy ez miben áll, arról e hét vége felé fogja tájékoztatni részletesen és pontosan az utazóközönséget a Transurban Rt.

Villanyóra helyett Divatház

hirek/2024/aprilis/jovo-heten-indul-a-buszkozlekedes-a-regi-foteren-2.jpg
Mintegy tizenhat parkolóhely szűnik meg a buszmegálló aktiválása miatt.
Annyi már most biztos, hogy az Alexandru Ioan Cuza (Eötvös) utcai megálló marad és hogy a Divatház előtt buszmegállót aktiválni fogják. Előbbi megálló megléte és az utca kétirányú közlekedése miatt az Alexandru Ioan Cuza utca főtér felőli szakaszán tilos megállni és nincsenek parkolóhelyek, a Divatház előtti buszmegálló miatt pedig az ottani, több mint tucatnyi parkolóhely fog megszűnni jövő héttől.
Kint vannak ugyanakkor a áruellátásért érkező autókra vonatkozó szabályok is, naponta reggel hat és fél nyolc, illetve délután négy és hat között lesz majd bejárásuk a lezárt térre.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2024/aprilis/jovo-heten-indul-a-buszkozlekedes-a-regi-foteren-3.jpg
Ez az árufeltöltők főtéri behajtási órarendje.

 

Újabb változás a régi főtéri közlekedésben
Egy kedd délutáni döntés értelmében szombaton és vasárnap, illetve a hivatalos munkaszüneti napokon nincs buszközlekedés a Pannónia előtti főtérszakaszon.
Parkoló marad a Divatház előtti szakasz
Eldőlt: maradnak a parkolóhelyek – A övezeti tarifa ellenében – a Divatház előtt, de van egy fontos szabály ott!
Átjárnak a buszok a régi főtéren
A hétfő reggeli első szatmárnémeti buszjáratok már érintették a régi főteret, megnyílt a csomópont déli és északi oldala a tömegközlekedés előtt.