×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
2 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Ismét hatalmas torlódás volt a határon

2021.01.03 - 16:26
Megosztás:
Ismét hatalmas torlódás volt a határon
Szombaton majd' két órát, vasárnap már csak negyedet kellett várni a Romániába való kilépésnél a petei határátkelőnél, pedig hat sávon történt az ellenőrzés.

Akárcsak két héttel korábban, szombaton ismét végeláthatatlan kocsisorok zsúfolódtak össze a román – magyar határszakasz átkelőpontjainál — most a kilépési oldalon, hiszen az ünnepeket, téli szabadságot itthon töltő több tízezer vendégmunkás visszaindult Európa legkülönbözőbb országaiban lévő második otthonába.
Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorra dugultak be az átkelőpontok, s még azok is (igaz, jelentősen rövidebb) várakozásra kényszerültek, akik indulás előtt tájékozódtak a határrendészet honlapján és épp a tumultus elkerülése érdekében a kisebb, csanálosi, mihályfalvi határátkelők felé vették az irányt.
Mint a határrendészet összesítéséből kiderül, csak a szombati napon közel 30 000 utas lépett ki Románia területéről — a legnagyobb forgalmat pedig az Arad megyei Nagylak II és a petei átkelő bonyolította, ahol több mint ötezer személy és 1700 jármű okmányait ellenőrizték kilépéskor. Peténél a várakozási idő adott pillanatban meghaladta a 100 percet, annak ellenére, hogy hat sávon történt a kiléptetés (a kamionsávot is megnyitották a kiskocsiforgalom számára) és egy mobil ellenőrzőpontot is felállítottak az áthaladás–gyorsítás érdekében. Ám az sem szusszanhatott fel teljes megkönnyebbüléssel, aki átjutott az első akadályon, ugyanis a magyar–osztrák határszakaszon ismét dugóba került.
A román – magyar határszakasz átkelőinek forgalma vasárnap kora délutánra állt helyre, ekkor már, a Nagylak II–t leszámítva, mindenhol alig negyed óra alatt át lehetett jutni.

Határrendészet: mintegy 89 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 89.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 33.000 gépkocsival (ezek közül 15.000 teherszállító járművel) - tájékoztatott szerdán az országos határrendészet (IGPF).
Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Cookie