×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

IGPR: a hét végén több mint kétezer sofőr jogosítványát vonták be a rendőrök

2021.09.21 - 12:30
Megosztás:
IGPR: a hét végén több mint kétezer sofőr jogosítványát vonták be a rendőrök
Az elmúlt hét végén 2074 sofőr gépkocsivezetői jogosítványát vonták be a rendőrök egy országos balesetmegelőzési akció keretében, amellyel a gyorshajtás és a biztonsági öv használata elmulasztásának kockázatára akarták felhívni az autósok figyelmét.

1105 sofőr azért maradt jogosítvány nélkül, mert több mint 50 kilométer/órával meghaladta az engedélyezett sebességet. Emellett 20.307 bírságot is kiróttak a rendőrök a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt, ebből 7625-öt gyorshajtásért. 3762 bírságot kaptak a gépkocsivezetők a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 116-ot pedig az utasok kaptak ugyanezért a kihágásért. 51 esetben a rendőrök azért bírságoltak, mert a 14 év alatti kiskorúak nem voltak megfelelően bekötve - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) keddi közleményéből.

A rendőrség 303 esetben bűnvádi eljárást indított, ebből 203-at a közlekedési törvény áthágása miatt, ugyanakkor 544 gépkocsi forgalmi engedélyét is bevonták az akció során. AGERPRES

Ellenőrzik a pénztárgépeket
Keveslik az adószedők a rendszerbe illesztett pénztárgépek számát, bár november vége az utolsó kasszagépek szerverre csatlakoztatásának határideje. A nagy cégeknek már online kell lenniük.
Ellenőrzik az intenzíveket a tűzoltók
Az elmúlt hetekben, hónapokban történt tragikus kórházi tűzesetek miatt mostantól folyamatosan ellenőrzik a tűzoltók az országban működő kórházakat, hogy megelőzzék a betegek és az egészségügyi személyzet egészségét és életét veszélyeztető tűzeseteket.
Telefon és zene nélkül a zebrán
Halad a korral a szatmárnémeti közlekedési bizottság, alkalmazkodik az új közlekedési szabályokhoz. Felfestették az első piktogramokat, amelyek jelzik, hogy figyelni kell a zebrán való átkeléskor.
Cookie