×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Idén veszít fényéből a téli ünnepkör Nagykárolyban

2022.11.29 - 18:40
Megosztás:
Idén veszít fényéből a téli ünnepkör Nagykárolyban
Csupán a kastély és közvetlen környezete kap ünnepi fényeket idén (Fotó: Visit Carei)
Ebben az évben a karácsonyi díszkivilágítást csak a Károlyi-kastély övezetében élvezhetik a nagykárolyiak, illetve a dendrológiai park egy részén, jelentette be kedden Kovács Jenő polgármester.

„Úgy gondolom olyan időket élünk, amikor nem engedhetjük meg magunknak, hogy pénzt pazaroljuk a díszkivilágításra. A korábbi évekhez képest, idén szerényebben készülünk az ünnepi időszakra, csak a kastély épületét, valamint a dendrológiai park egy részét ékesítjük fel” – részletezte a polgármester.

A tavalyhoz hasonlóan idén is a kastélypark lesz az adventi vásár helyszíne. A városvezetés nem titkolt szándéka ezzel az ünnepvárás hangulatának fokozása, ugyanis a festői helyszín meghittebbé varázsolja az esti sétákat, találkozásokat. A karácsonyi vásárt december 16 és 23 között kereshetik fel az érdeklődők.

Korábban a város történelmi főutcája, a városháza, a Román Katona Emlékműve előtti tér és főút is díszes kivilágításban pompázott, sőt, a központi szökőkutat is ötletesen „felöltöztették”.

Hírszerkesztő

hirek/2022/november/takarekos-nk2.jpg
Kezdődik a Márciuskavásár
Tíz napon át tartó márciuskavásárt szervez Szatmárnémetiben a polgármesteri hivatal, a városi kulturális központ és három partnerük. Pénteken lesz a megnyitó.
Piros, és arany színű díszeket kapott a mindenki karácsonyfája
A piros és az arany szín dominál a szatmárnémeti karácsonyi vásárban, az uralkodó hangulat pedig a meleg. Esőbe forduló hószállingózásban nyílt meg a karácsonyi vásár, de belül senki sem fázott.
Harmadik kiadásával tér vissza az Expo Industry Szatmár!
Az Expo Industry Szatmár – Ipar 4.0 - Szatmár legújabb kiadására augusztus első hétvégéjén kerül sor a szatmárnémeti Kossuth-kertben a SkyLine Events égisze alatt. Mint mindig, a rendezvény idén is a megye legfontosabb iparágainak népszerűsítését és bemutatását szolgálja.