×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Idén veszít fényéből a téli ünnepkör Nagykárolyban

2022.11.29 - 18:40
Megosztás:
Idén veszít fényéből a téli ünnepkör Nagykárolyban
Csupán a kastély és közvetlen környezete kap ünnepi fényeket idén (Fotó: Visit Carei)
Ebben az évben a karácsonyi díszkivilágítást csak a Károlyi-kastély övezetében élvezhetik a nagykárolyiak, illetve a dendrológiai park egy részén, jelentette be kedden Kovács Jenő polgármester.

„Úgy gondolom olyan időket élünk, amikor nem engedhetjük meg magunknak, hogy pénzt pazaroljuk a díszkivilágításra. A korábbi évekhez képest, idén szerényebben készülünk az ünnepi időszakra, csak a kastély épületét, valamint a dendrológiai park egy részét ékesítjük fel” – részletezte a polgármester.

A tavalyhoz hasonlóan idén is a kastélypark lesz az adventi vásár helyszíne. A városvezetés nem titkolt szándéka ezzel az ünnepvárás hangulatának fokozása, ugyanis a festői helyszín meghittebbé varázsolja az esti sétákat, találkozásokat. A karácsonyi vásárt december 16 és 23 között kereshetik fel az érdeklődők.

Korábban a város történelmi főutcája, a városháza, a Román Katona Emlékműve előtti tér és főút is díszes kivilágításban pompázott, sőt, a központi szökőkutat is ötletesen „felöltöztették”.

Hírszerkesztő

hirek/2022/november/takarekos-nk2.jpg
Hangulatos karácsonyi vásár zajlott a Rákócziban
Zsibongó gyerekek, karácsonyi illatok, fényvarázs és büszke, boldog szülők – így a legegyszerűbb körülírni a hétfő délutáni, a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskolában szervezett karácsonyi vásár hangulatát.
Termék rengeteg, vásárlóerő kevesebb
A helyi termelők vásárát rendezték meg szombat délelőtt a nagykárolyi élelmiszerpiacon. A portékamustra mellett tombolával és kulturális műsorral csalogatták ki a városlakókat.
A betakarítás ünnepe Nagykárolyban
Az őszi betakarítás örömére helyi termékek vásárát rendeznek szombaton, október 8-án a nagykárolyi élelmiszerpiacon. Az eseményt kulturális műsorral színesítik.