×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Idén is keresik a legügyesebb kis séfet!

2021.03.31 - 18:00
Megosztás:
Idén is keresik a legügyesebb kis séfet!
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság a tavalyi hatalmas érdeklődést követően idén is megszervezi A legügyesebb kis séf elnevezésű online megmérettetését, a főzőversenyre azoknak a gyerekeknek a jelentkezését várják, akik a szüleik vagy a nagyszüleik mellett segédkeznek a konyhában.

A festivalcarei@yahoo.com e-mail-címre várják a jelentkezéseket. A jelentkezés során fel kell tüntetni a családnevet, keresztnevet, a versenyző életkorát, lakhelyét, ismertetni kell a főzési módot. Maximálisan öt fényképet küldhetnek be a versenyzőről főzés közben (melyekből 1 képen kötelezően az elkészített ételt is be kell mutatni). A jelentkezésre vonatkozó levélnél fel kell tüntetni: Kis séf. A verseny három kategóriában zajlik: 2–5 évesek, 6–10 évesek, 11–15 évesek. A díjak részvételi oklevelekből állnak, valamint minden kategóriában az első három helyezett könyvjutalomban részesül. Az anyagok elküldésével minden résztvevő beleegyezését adja ezek közzétételéhez a Carei – Cultură/Nagykároly – Kultúra Facebook-oldalon. A verseny április 1. és május 3. között zajlik. Az online versenyen nem csak nagykárolyi gyerekek vehetnek részt, hanem az ország bármely részéről, illetve külföldről is várják a nevezőket. A szervezők felhívják a megmérettetésen részt venni szándékozó gyerekek figyelmét arra, hogy szülői felügyelet nélkül soha ne használják a konyhai eszközöket.

Oltatási  lehetőség  cégeknek
A nagykárolyi cégeknek, vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az oltási platformon történő regisztráció nélkül beoltassák alkalmazottaikat AstraZeneca-vakcinával.
Tovább romlik Nagykároly épített öröksége
A Nagykárolyban lévő, elhanyagolt ingatlanok tulajdonosaival szembeni egyetlen fellépés a pénzbírság lehet, véli a városvezetés. Mindazokat, akik nem képesek rendben tartani az ingatlanjaikat, háromszoros vagy ötszörös adó befizetésére kötelezhetik.
Tour de Túr: május 22-én startolna
Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát-Egyesület elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy május 22-én, biztonságos körülmények között szeretnék megrendezni a Tour de Túr idei kiírását.
Cookie