×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Hivatalos: leváltották Altfattert

2022.02.16 - 17:39
Megosztás:
Hivatalos: leváltották Altfattert
Leváltották prefektusi tisztségéből Altfatter Tamást, aki mostantól alprefektusként folytatja tevékenységét, az új kormánymegbízott Radu Roca lett.

A kormány szerdai ülésén döntöttek arról, hogy felmentik Szatmár megye prefektusi tisztségéből Altfatter Tamást, akit ugyanakkor alprefektusnak neveztek ki. Szintén menesztették alprefektusi tisztségéből Radu Budot is, helyébe az ugyancsak nemzeti liberális Romeo Pop kerül, míg a megye kormánymegbízottja a szociáldemokrata Radu Roca lett.
Mint ismeretes, az új kormánykoalíció tárgyalásain tavaly december elején „osztották újra¨ a prefektusi tisztségeket, s ennek értelmében Szatmár megye kormánymegbízottját a Szociáldemokrata Párt adja — ők első körben Mircea Govort, majd Gabriel Leşt (pártjuk megyei és városi szervezetének elnökeit) nevesítették a tisztségre, ám kormányfői szinten egyikőjüket sem fogadták el, ezért a szatmári szociáldemokraták Radu Rocat javasolták, akit aztán tegnap ki is neveztek prefektusnak.
Radu Roca neve nem ismeretlen a szatmáriak előtt, hiszen az állatorvosi végzettségű politikus 2012–2016 között Szatmárnémeti alpolgármestereként, majd  környezetvédelmi államtitkár-helyettesként is tevékenykedett.
Hogy a nemzeti liberális Radu Bud (aki a prefektusi hivatalt akár második otthonának is nevezhetné, annyiszor volt már kormánymegbízott, illetve kormánymegbízott-helyettes)  saját vagy pártja döntéséből nem maradt alprefektus, azt nem lehet tudni.

Ismét Szatmárnémetibe látogat a nép ügyvédje
A nép ügyvédje a Nagyváradi Területi Iroda képviselőin keresztül fogadóórát tart Szatmár megyei lakosok számára a hét közepén Szatmárnémetiben. A jogi segítségnyújtó szolgáltatás igénybevételéhez előzetesen be kell jelentkezni.
Szatmárnémetiben a Nép Ügyvédje
2024. január 25-én, csütörtökön 10.30 órai kezdettel a Nép Ügyvédje intézmény Nagyváradi Területi Irodája újabb meghallgatásokat szervez Szatmárnémetiben.
Megtörtént a vezetőségváltás a prefektúrán
A kormány döntése értelmében Radu Roca Szatmár megye új prefektusa, míg Romeo Pop és Altfatter Tamás az alprefektusi feladatokat látja el. Tegnap ünnepélyes keretek között zajlott az eskütétel, mindhárman megígérték, hogy a lakosság szolgálatában állnak.