×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Havi ötezer lejes célzott támogatást kapnak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak védőfelszerelések beszerzésére

2020.06.16 - 17:46
Megosztás:
Havi ötezer lejes célzott támogatást kapnak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak védőfelszerelések beszerzésére
Havi ötezer lejes célzott támogatást kapnak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak védőfelszerelések beszerzésére - döntötte el keddi ülésén a felsőház.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) frakciója által kezdeményezett jogszabálytervezetet 90 szenátor támogatta, 23-an ellene szavaztak, 27 törvényhozó tartózkodott.

Az említett összeget a családorvosi rendelők, a közgyógyszertárak, a szakorvosi rendelők, az orvosi laboratóriumok, és az orvosi képalkotó szolgáltatásokat nyújtó rendelők kapják meg.

A jogszabály esetén az alsóház lesz a döntő fórum.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie