×
2020. 12 06.
Vasárnap
Miklós
7 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Hargita megyében kötelezővé válik a maszkviselés a zsúfolt kültéri helyeken

2020.10.16 - 18:36
Megosztás:
Hargita megyében kötelezővé válik a maszkviselés a zsúfolt kültéri helyeken
A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság pénteki döntése értelmében a népes kültéri zónákban is kötelezővé válik a maszkviselés, miután az utóbbi 14 napban a megyében megnőtt regisztrált koronavírusos esetek száma.

A rendelkezés október 18-án 23 órakor lép érvénybe.

Ahol az utóbbi 14 napon regisztrált fertőzési esetek aránya kevesebb mint 3 ezrelék, vagy pontosan 3 ezrelék, ott a védőmaszkot csak zsúfolt kültereken kell viselni, például piacokon, vásárokon, buszmegállókban, ünnepségek, zarándoklatok helyszínén, turisztikai nevezetességek környékén, bevásárlóközpontok körül és az oktatási intézmények 50 méteres körzetében.

Ahol az utóbbi 14 napon regisztrált fertőzési esetek aránya meghaladja a hármat ezer lakosonként, ott minden kültéri közterületen maszkot kell viselni.

Az utóbbi kategóriába jelenleg Székelyudvarhely, Fenyéd és Csíkmadaras tartozik.

AGERPRES

Marad a vészhelyzet, kezdődnek a szigorítások
Mától újabb 30 nappal meghosszabbítják a vészhelyzetet, és kezdődnek a szigorítások: betiltják a családi rendezvényeket (a templomi szertartások megtarthatók), korlátozzák a kulturális előadásokon résztvevők számát, és van, ahol a szabadban is kötelező lesz a maszkviselés.
Nem tartjuk be a szabályokat
Hétvégén az ellenőrző csapatok 295 kereskedelmi egységben jártak, több mint 660 személyt igazoltattak és összesen 110 bírságot róttak ki, 40 100 lej értékben.
Fényt hozó Krisztusunk — avagy a Jézus Szíve-kilátó
Kelet-Európa legmagasabb Jézus-szobra a Hargita megyei Gordon-tetőn helyezkedik el. Megálmodásától napjainkig folyamatosan megosztja a látogatók sokaságát. Egymásnak ellentmondó vélemények nyomába eredtünk, saját tapasztalatokat gyűjteni.
Cookie