×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
27 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Vidék

Halálos áldozata is van a lázári háztűznek – Megrázó fotók!

2022.03.22 - 10:30
Megosztás:
Halálos áldozata is van a lázári háztűznek – Megrázó fotók!
Tűz ütött ki kedden kora reggel egy lázári lakóházban. A lángok megfékezése után, az egyik szobában egy elszenesedett holttestre bukkantak – közölte a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A riasztás 06 óra 25 perckor futott be a 112-es segélyhívó számon, a helyszínre két vízzel és habbal oltó tűzoltóautóval száguldott ki 14 tűzoltó, ugyanakkor csatlakozott hozzájuk a lázári önkéntes tűzoltók 4 tagja is egy oltóegységgel. Mire a helyszínre értek, a lázári lakóház két helyisége is lángokban állt, csak úgy, mint a tetőzet, nagyjából 120 négyzetméteren. A lángok megfékezése után egy áldozatot is találtak az egyik helyiségben, egy 62 éves férfi holttestét.

A tüzet vélhetően zárt térben való nyílt láng használata okozta.

A tűzben tönkrement a ház fa tetőszerkezete mintegy 120 négyzetméteren, megrongálódott 1000 tetőcserép, a két szobában megsemmisült a bútorzat, elégtek az ajtók és ablakok. A tűzoltóknak sikerült megállítani a tűz továbbterjedését a ház többi részében, illetve nem terjedt át a szomszédos lakóépületre sem. SZFÚ

hirek/2022/marciusu/22/tuz-lazari-2.jpg
hirek/2022/marciusu/22/lazari-tuz-bennegett.jpg
hirek/2022/marciusu/22/lazari-tuz-bennegett-2.jpg
A lázári fesztivál legjobbjai fociban, pálinkában, káposztában
Értéket is teremtettek a szombaton tartott lázári fesztivál szervezői, hiszen komoly elismerést jelenthet a szakmában a lepárlók számára, hogy minőségi italokkal érkeztek a zsűri elé — mint ahogy a legfinomabb káposzták készítői is hírnévre tettek szert.
A finom töltött káposzta titka
Lázáriban ennek a közkedvelt ételnek szenteltek egész napos ünnepséget a hét végén. Nekünk sikerült utánajárnunk, hogy mi a titka a jó töltött káposztának, hogyan készül az ilyen — hiszen kínálatból nem volt hiány, legkevesebb tízezer darab főtt.
Tűz ütött ki az éjszaka a suceavai kórházban; több mint 300 beteget evakuáltak, sérültek nincsenek
 Tűz ütött ki a csütörtökre virradó éjszaka a suceavai megyei sürgősségi kórházban. Több mint 300 pácienst evakuáltak, áldozatok nincsenek.
Cookie