×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Gheorghiţă: az utóbbi hónapban beoltottak 70 százaléka aktív, 60 év alatti személy

2021.11.02 - 15:41
Megosztás:
Gheorghiţă: az utóbbi hónapban beoltottak 70 százaléka aktív, 60 év alatti személy
Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője arról számolt be kedden, hogy az utóbbi hónapban beoltottak 70 százaléka aktív, 60 év alatti személy.

A katonaorvos a kormánypalotában tartott sajtótájékoztatót. Közlése szerint az utóbbi 4 hétben nőtt az oltakozási kedv, október 4-étől 31-éig több mint 1,4 millióan kapták meg oltás első adagját. Az utóbbi héten ez a szám meghaladta az 575 ezret.

Az utóbbi egy hónapban az oltakozók közel 40 százaléka 40 év alatti személy volt, 38 százalékuk 40 és 59 év közötti, 22 százalékuk életkora pedig meghaladta a 60 évet.

A 60 év fölötti beoltottak száma viszonylag alacsony, tekintetbe véve, hogy ez a veszélyeztetett korosztály - tette hozzá Gheorghiţă.

682 ezer személy foglalt időpontot az oltás beadására

Mintegy 18 ezer személyt oltottak be a hétvégén a 'Maraton az életért' elnevezésű bukaresti akció során - közölte kedden az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă elmondta, a múlt hétvégén további 14 megyében szerveztek hasonló akciókat, amelyeken összesen több mint 34 ezren kapták meg a vakcinát.

A katonaorvos beszámolt arról, hogy egyre több vidéki polgármester igényli mobil oltóegységek kiszállását a településükre. Eddig nyolc megye 42 vidéki településén több mint 2900 személynek adták be az oltást mobil egységek, és további 89 ilyen akció várható 22 más megyében.

Valeriu Gheorghiţă tájékoztatása szerint eddig több mint 884 ezren kapták meg a vakcina harmadik adagját. Több mint 60 százalékuk 65 év fölötti vagy krónikus betegségben szenvedő személy, mintegy 17 százalékuk az egészségügyben vagy a szociális gondozás területén, 5,5 százalékuk pedig a tanügyben dolgozik.

A CNCAV elnöke beszámolt arról is, hogy a jelenlegi adatok szerint az online oltásplatformon több mint 682 ezer személy foglalt időpontot az oltás első, második vagy harmadik adagjának beadására. A legtöbben - több mint 650 ezren - a Pfizer vakcináját fogják megkapni.
AGERPRES

Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
CNCAV: 4071 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcina első dózisát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 15.537 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját — derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) csütörtökön ismertetett adataiból.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Cookie