×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Fokozatosan újraindul a gépkocsigyártás Romániában

2020.05.04 - 09:56
Megosztás:
Fokozatosan újraindul a gépkocsigyártás Romániában
Fokozatosan újraindul a gépkocsigyártás Romániában: hétfőtől a mioveni-i Dacia üzem mindkét gyárában elkezdődik a termelés, és egy váltásban elkezdődik a munka a Ford craiovai üzemében is.

Mioveni-ben, önkéntes alapon, április 21-én kezdték újra a munkát, hétfőtől mindkét gyár működik.

Craiován egy váltás indult hétfőn, a dolgozóknak, mielőtt belépnének a gyárba, nyilatkozatot kell kitölteniük egészségi állapotukra vonatkozóan, lázasan nem lehet munkába menni. A munkavállalókat saját gyártású maszkokkal látták el, fertőtlenítő szerek állnak rendelkezésükre, de az étkezőhelyek zárva maradnak.

A Ford március 19-én állította le a termelést, az alkalmazottakat alapfizetésük 78%-ával kényszerszabadságra küldték.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie