×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Fogódzót nyújt az élethez

2021.07.21 - 17:00
Megosztás:
Fogódzót nyújt az élethez
Huszonkét személy vett részt az Erdődhegyen megtartott négynapos lelkigyakorlaton / Fotó: Facebook/Szatmári Római Katolikus Egyházmegye
A lelkigyakorlat arról szól, hogy ránézünk az életünkre, felfedezzük azokat a pillanatokat, amikor valami mélyen megérintett.

Ebben segítségünkre lehet a csend, a Biblia, egy csoport és a közösségben végzett meditatív gyakorlatok, megosztások. Az erdődhegyi lelkigyakorlatos házban lezajlott július eleji négynapos lelkigyakorlatnak is ez volt a célja, melyen Gyergyószentmiklóstól, Nagybányán és Nagykárolyon át Szatmárnémetiig huszonkét személy vett részt.

A lelkigyakorlatot ft. Pakot Géza jezsuita atya, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa és önkéntes munkatársai kísérték, a Világiak Irodája szervezésében.

Az élet egy-egy helyzetének más perspektívából való megvilágítása, hála az életért és az elrendezésre váró kapcsolatok felismerése, a természet meditatív megtapasztalása, amikor időt szánunk rá — gyümölcsei voltak a lelkigyakorlatnak a visszajelzések alapján.

SZFÚ

Vidéki élet — közelebb a városhoz
A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete együtt hozza el a vidéki települések hangulatát, a vidéki élet hagyományos mozzanatait Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe.
Életcél, életút
Egyik ismerősömmel beszélgettem, aki harmadjára kezdi el ősztől az egyetemi tanulmányait, mindig más szakon. Nem amiatt vált egyetemet és lesz újra elsőéves, mert rossz eredményeket ért el — sőt, mind a két eddigi helyen jól vizsgázott —, hanem azért, mert valami miatt úgy gondolja, hogy ha vált, akkor jobban fizető munkához fog jutni.
Kulturális élet a fogyatékkal élők szemével
A Szatmár Megyei Tanács társfinanszírozásával valósul meg a „Kultúra a fogyatékkal élők szemével” projekt, mely három szakaszból tevődött össze. A projekt első részében, egy interaktív, augusztus 12–15. között megrendezett egyeztetés keretében a fogyatékkal élők különböző tanfolyamokon vehettek részt.
Cookie