×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
26 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Fogódzót nyújt az élethez

2021.07.21 - 17:00
Megosztás:
Fogódzót nyújt az élethez
Huszonkét személy vett részt az Erdődhegyen megtartott négynapos lelkigyakorlaton / Fotó: Facebook/Szatmári Római Katolikus Egyházmegye
A lelkigyakorlat arról szól, hogy ránézünk az életünkre, felfedezzük azokat a pillanatokat, amikor valami mélyen megérintett.

Ebben segítségünkre lehet a csend, a Biblia, egy csoport és a közösségben végzett meditatív gyakorlatok, megosztások. Az erdődhegyi lelkigyakorlatos házban lezajlott július eleji négynapos lelkigyakorlatnak is ez volt a célja, melyen Gyergyószentmiklóstól, Nagybányán és Nagykárolyon át Szatmárnémetiig huszonkét személy vett részt.

A lelkigyakorlatot ft. Pakot Géza jezsuita atya, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa és önkéntes munkatársai kísérték, a Világiak Irodája szervezésében.

Az élet egy-egy helyzetének más perspektívából való megvilágítása, hála az életért és az elrendezésre váró kapcsolatok felismerése, a természet meditatív megtapasztalása, amikor időt szánunk rá — gyümölcsei voltak a lelkigyakorlatnak a visszajelzések alapján.

SZFÚ

Szentignáci lelkigyakorlat
Négynapos szentignáci lelkigyakorlatnak ad otthont június 29. és július 3. között a Helga Winter Lelkigyakorlatos Ház Erdődhegyen, melyet a szatmári püspökség világiak irodája szervez, Pakot Géza jezsuita atya, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa és önkéntes munkatársai kísérésével.
A Jelenések könyvének üzenetei ma
Életünk nem független, nem egyedül a mi irányításunk alatt van, ezért kapaszkodnunk kell Isten szeretetébe — emlékeztette a jelenlévőket Vojtku László plébános a bibliás találkozón.
Lelkigyakorlat otthon, egyénileg, de közösségben
Az interneten lehet majd csatlakozni a Világiak Irodája által szervezett lelkigyakorlathoz, amelyen közös imára és személyes beszélgetésekre is lehetőség nyílik.
Cookie