×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Vidék

Faültetés és díjazás az ombodi iskolában

2021.11.26 - 10:35
Megosztás:
Faültetés és díjazás  az ombodi iskolában
Folytatódott Ombodon az általános iskola udvarának rendezése az Élet Fája Egyesület közbenjárásával.

Az iskolában végzett tevékenység a 2021 májusában elkezdett parkosítási akció folytatása, amikor a diákjai a tanárok irányításával egy zöld sarkot, kis parkot alakítottak ki a tanintézmény udvarán. Az egyesület folytatva a májusban elkezdett ökológiai tevékenységeket, az erdészeti hivatallal együttműködve most ősszel faültetési akciókat bonyolít le. Szerdán az ombodi Soltész János Általános Iskolában az intézmény vezetőségének támogatásával, a diákokat és pedagógusokat bevonva 15 hársfapalántát ültettek el az oktatási intézmény udvarán, ugyanakkor megszerveztek egy versenyt is, melynek keretében a diákoknak újrahasznosítható anyagokból madárházakat kellett készíteniük; a tevékenységet Turbucz Natalia és Vékony Ilona pedagógusok irányították. Békéssy Erzsébet, az egyesület elnöke a faültetési akció előtt díjazta a versenyre jelentkező 11 diákot, akik október 15. és november 15. között elkészítették családtagjaik segítségével a környezetbarát madárházakat. A diákok munkájuk elismeréseként oklevelet, édességcsomagot és egy cserepes kis fenyőt is kaptak, amit tavasszal kiültethetnek majd a kertbe. A szerda délutáni tevékenységet is vidám, barátságos és felszabadult hangulat övezte.
A környezetbarát madárházak között a legtöbb dicséretet Kocsis Nikoletta Maria alkotása kapta, a második helyen Görcsi Jessica Annamaria, a harmadikon pedig Fazekas Réka Viktória végzett. A diákok azt az ígéretet tették, hogy a közeljövőben kihelyezik a kertbe a madárházakat, és etetni fogják a madarakat, majd tájékoztatják oktatóikat a létesítmények hatékonyságáról a madarak etetése közben készített fotókkal.

Rendőrautóval ütközött a részeg sofőr
Nem a körülmények, sokkal inkább az egyik érintett jármű miatt számít rendhagyónak az a baleset, amely szombaton késő este, valamivel 23 óra után történt Ombodon, ahol egy BMW sofőrje nem tartotta be a kötelező követési távolságot, és hátulról belerohant az előtte haladó rendőrautóba — méghozzá alaposan.
Madármegfigyelés és verseny
Huszonnégy tanintézmény huszonnégy diákja és kísérő tanáraik vettek részt február másodikán, a vizes élőhelyek világnapján az Élet Fája Egyesület által megrendezett eseményen.
Új nevet kapott az ombodi iskola
Pálfalva község helyi tanácsa a tanügyi törvény előírásait figyelmen kívül hagyva szüntette meg az ombodi Soltész János Általános Iskola jogi személyi státuszát, majd később Ion Barbu Általános Iskolára változtatta a nevét. Az ombodiak felháborodtak.
Cookie