×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Faültetés és díjazás az ombodi iskolában

2021.11.26 - 10:35
Megosztás:
Faültetés és díjazás  az ombodi iskolában
Folytatódott Ombodon az általános iskola udvarának rendezése az Élet Fája Egyesület közbenjárásával.

Az iskolában végzett tevékenység a 2021 májusában elkezdett parkosítási akció folytatása, amikor a diákjai a tanárok irányításával egy zöld sarkot, kis parkot alakítottak ki a tanintézmény udvarán. Az egyesület folytatva a májusban elkezdett ökológiai tevékenységeket, az erdészeti hivatallal együttműködve most ősszel faültetési akciókat bonyolít le. Szerdán az ombodi Soltész János Általános Iskolában az intézmény vezetőségének támogatásával, a diákokat és pedagógusokat bevonva 15 hársfapalántát ültettek el az oktatási intézmény udvarán, ugyanakkor megszerveztek egy versenyt is, melynek keretében a diákoknak újrahasznosítható anyagokból madárházakat kellett készíteniük; a tevékenységet Turbucz Natalia és Vékony Ilona pedagógusok irányították. Békéssy Erzsébet, az egyesület elnöke a faültetési akció előtt díjazta a versenyre jelentkező 11 diákot, akik október 15. és november 15. között elkészítették családtagjaik segítségével a környezetbarát madárházakat. A diákok munkájuk elismeréseként oklevelet, édességcsomagot és egy cserepes kis fenyőt is kaptak, amit tavasszal kiültethetnek majd a kertbe. A szerda délutáni tevékenységet is vidám, barátságos és felszabadult hangulat övezte.
A környezetbarát madárházak között a legtöbb dicséretet Kocsis Nikoletta Maria alkotása kapta, a második helyen Görcsi Jessica Annamaria, a harmadikon pedig Fazekas Réka Viktória végzett. A diákok azt az ígéretet tették, hogy a közeljövőben kihelyezik a kertbe a madárházakat, és etetni fogják a madarakat, majd tájékoztatják oktatóikat a létesítmények hatékonyságáról a madarak etetése közben készített fotókkal.

Új nevet kapott az ombodi iskola
Pálfalva község helyi tanácsa a tanügyi törvény előírásait figyelmen kívül hagyva szüntette meg az ombodi Soltész János Általános Iskola jogi személyi státuszát, majd később Ion Barbu Általános Iskolára változtatta a nevét. Az ombodiak felháborodtak.
Ajándékot kaptak az  óvári gyermekotthon lakói
A szatmárnémeti Élet Fája — Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület tagjai idén sem feledkeztek meg az óvári Ştefania gyermekotthon fiataljairól.
Egyéves fennállását ünnepelte az Élet Fája Egyesület
Születésnapi mérlegvonással, oklevél és különleges „emlékplakett” átadásával és természetesen ökokarácsonyfa-díszítéssel ünnepelte fennállásának első évfordulóját az Élet Fája Egyesület.
Cookie