×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Külföld

Az Élet Fája és víz világnapja Gyulán

2024.03.23 - 14:27
Megosztás:
Az Élet Fája és víz világnapja Gyulán
(Fotók: Az Élet Fája egyesület Facebook oldala)
A szatmárnémeti Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület csatlakozott a gyulai Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendezvényéhez.

A gyulai Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Városháza utcai székháza előtt, a víz világnapja alkalmából szervezett tájékoztató és környezetvédelmet népszerűsítő eseményen a szatmárnémeti Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület is képviseltette magát.

hirek/2024/marcius/az-elet-faja-es-viz-vilagnapja-gyulan-3.jpg
Ennek elnöke, Békéssy Erzsébet szerkesztőségünknek elmondta, ebben az évben a víz világnapi kampányoknak a határvízi együttműködés került a középpontjába.
Az igazgatóság munkatársai „elkalauzolták” a látogatókat a Körösök forrásvidékére, megmutatták, hogyan gazdálkodnak az onnan érkező vízzel. A víz világnapi jelmondat (Víz a békéért) ebben az évben arra hívja fel a figyelmet, hogy az éghajlatváltozás hatásainak fokozódásával sürgősen szükség van arra, hogy az országokon belül és az országok között is összefogjunk legértékesebb erőforrásunk védelme és megőrzése érdekében.

hirek/2024/marcius/az-elet-faja-es-viz-vilagnapja-gyulan-2.jpg
Természetesen a játékos feladatok és a színpadi műsorok sem maradtak el. Ez az esemény is nagyon jó alkalom volt ismerkedni, mutatott rá Békéssy, információkat és kreatív ötleteket gyűjteni az esemény sokoldalú rendezvényei alkalmával.

Hírszerkesztő

 

Az álmosdihoz hasonló öko-szennyvíztelep lesz Lajosmajorban
A közelgő víz világapja alkalmából az Élet Fája Ökológiai és Humanitárius Egyesület a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Környezettudományi Karával közösen egy tanulmányi látogatást tett a magyarországi Álmosdon, az Ökológiai Víztisztító Állomáshoz.
ERASMUS+ 2023: Folyómentő Iskolák - az újabb fejezet
Zajlik Az Élet Fája Egyesület Szatmár megyei környezetvédelmi projektje, egymás után jelentik be a folyómentő akció újabb és újabb fázisait a projektvezetők.
Tizenegy iskola diákjai mentik a szatmári folyókat
Újabb ökológiai projektet jelentett be az Élet fája Egyesület, 11 Szatmár megyei iskola több mint két és félezer diákjában tudatosítanák mekkora érték a tiszta víz és milyen következményei vannak a folyószennyezésnek.