×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Farkas Anna Ágnes vizsgafilmje nyerte a TIFF helyi versenyének fődíját

2021.07.28 - 14:07
Megosztás:
Farkas Anna Ágnes vizsgafilmje nyerte a TIFF helyi versenyének fődíját
Farkas Anna Ágnes Játsszuk tovább című, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE) készített vizsgafilmje nyerte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi versenyének fődíját - adta hírül szerdán a Szabadság című kolozsvári napilap.

A díjakat a Bánffy-palota udvarán adták át a döntőbe jutott alkotások vetítése után. A helyi filmek versenyére benevezett 34 alkotás közül a zsűri hetet válogatott be a végső versenyprogramba, közülük három a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmszakos hallgatóinak alkotása, Farkas Ágnes Anna mellett Polacsek Zsófia és Frunza Roland vizsgafilmje is a legjobb hét közé jutott.
    A fődíjat érdemlő alkotást Török Ádám fényképezte, az irányítótanárok Felméri Cecília, Fekete Ibolya, Gózon Francisco és Blos-Jáni Melinda voltak. A helyi verseny 1500 euróval járó fődíja mellett a győztes film alkotója a Numa Film kolozsvári produkciós iroda felajánlásával 15 ezer eurót használhat fel következő filmjének elkészítéséhez.
    A TIFF helyi versenyét tavaly a szintén sapientiás Farkas Boglárka Angéla nyerte az Amit nem vettünk észre című alkotással.
    A Kolozsváron szervezett TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja, amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A július 23. és augusztus 1. között zajló seregszemlén kilenc magyar filmet vetítenek. Idén a spanyol filmművészet áll a TIFF középpontjában.

 

A Marvel mozik 25 legpénzesebb filmje
Az Örökkévalók című film novemberi megjelenésével a Marvel moziverzum immáron 26 alkotással büszkélkedhet. Itt van az a 25 Marvel film amelyik a legtöbb pénzt hozta a Disney konyhájára.
Táncfilmet forgat Bunker címmel Kristóf György felvidéki rendező
Bunker címmel táncfilmet készít Kristóf György felvidéki rendező Anton Lachky világhírű szlovák koreográfussal, a disztópikus történet forgatása a hétvégén fejeződik be.
Oscar-díj - Románia a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet nevezi
Románia Radu Jude rendezőnek az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott, Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmjét nevezi Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában.
Cookie