×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Külföld

Európa-szerte lesznek razziák az utakon

2023.12.08 - 11:25
Megosztás:
Európa-szerte lesznek razziák az utakon
(Fotók: Román Rendőrség)
Harminc európai országban, köztük Románia és Magyarország területén is Alcohol & Drugs közúti ellenőrzési akciókat fognak tartani a közlekedésrendészek a következő hét minden napján, az ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése érdekében.

Jövő héten az alkohol vagy kábítószer hatása alatt, ittas, bódult állapotban, vagy másnaposan volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére szerveznek átfogó akciókat a rendőrségi intézmények Európa szinte egész területén.

Az Alcohol & Drugs akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tartják december 11. és 17. között. Az akcióban harminc európai ország közúti hatóságai vesznek részt, gyakorlatilag mindenütt Európában fokozott lesz a rendőri jelenlét az utakon.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/december/europai-szerte-lesznek-razziak-az-utakon.jpg
FRISSÍTVE! Gyermekbántalmazás miatt őrizetbe vett szülők
FRISSÍTVE: A szülőket előzetes letartóztatásba helyezték. Őrizetbe vették vasárnap egy kétéves Szatmár megyei gyermek Németországban élő szüleit, miután – a rendőrség szerint –, németországi tartózkodásuk alatt bántalmazták a kisgyermeket.
FRISSíTVE: Szatmárban is razziákkal, házkutatásokkal indul a kedd reggel (VIDEÓ)
Frissítve: Egy országos szinten összehangolt akció keretében több mint 260 házkutatást végez kedd reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) rendőrökkel és csendőrökkel együtt. Szatmárban a keménydrog kategóriába tartozó 3-CMC kristály-dílerek buktak le.
Rekordszámú büntetést róttak ki a közlekedésrendészek
Július 19-én, kedden a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség a közúti forgalom megfigyelési és ellenőrzési tevékenységei során több mint 220 büntetést rótt ki a szabálysértőkre, körülbelül 57 000 lej értékben.