×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Erdélyben viharok, a déli országrészben kánikula várható a meteorológusok szerint

2021.08.11 - 11:50
Megosztás:
Erdélyben viharok, a déli országrészben kánikula várható a meteorológusok szerint
Hőségre, illetve viharokra vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológusok szerint a nap folyamán nagy meleg, helyenként kánikula várható a délnyugati és déli országrészben, a hőmérséklet-páratartalom index kiterjedt térségekben meghaladja majd a kritikus 80 egységet. A hőmérséklet csúcsértéke 34 és 37 Celsius-fok között váltakozik. A kellemetlen hőérzet a délnyugati régióban a következő napokban is megmarad.

A sárga jelzésű hőségriasztás Bukarest mellett a következő megyéket érinti: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Temes, Teleorman és Vâlcea.

Moldvában és Máramarosban szerdán 13 órától 23 óráig sárga jelzésű viharriasztás lesz érvényben. Az érintett régiókban heves széllökésektől és villámlásoktól kísért, helyenként felhőszakadás jellegű záporok és jégeső várható. A lehulló csapadékmennyiség elérheti a 25-40 litert négyzetméterenként.

A viharriasztás a következő megyéket érinti: Bákó, Beszterce-Naszód, Botoşani, Buzău, Kovászna, Hargita, Iaşi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Suceava és Vrancea. AGERPRES

Meteorológusok: kiadós esőzések várhatók az ország megyéinek több mint felében
Tíz megyére és Bukarestre narancssárga, tizennyolc megyére sárga jelzésű, kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
ANM: az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz a következő két hétben
Országszerte hűvösebb lesz az idő a következő két hétben, mint ilyenkor általában, a napokban csapadék is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 11-e és 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Nagyon hideg lesz a hétvégén az ország nagy részében
Különösen hideg időre számíthatunk a következő három napban, a sokéves átlagnál jóval alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatók az ország szinte egész területén - figyelmeztetnek a meteorológusok.
Cookie