×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Elfogadta a kormány a szociális védelemre szoruló energiafogyasztók támogatásáról szóló törvény alkalmazási szabályzatát

2021.10.05 - 09:05
Megosztás:
Elfogadta a kormány a szociális védelemre szoruló energiafogyasztók támogatásáról szóló törvény alkalmazási szabályzatát
Elfogadta hétfői ülésén a kormány a szociális védelemre szoruló energiafogyasztók támogatásáról szóló törvény alkalmazásának szabályait.

A kabinet ülése után Raluca Turcan emlékeztetett arra, hogy azok a családok jogosultak állami támogatásra, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt. Az egyedülálló személyes esetében ez a küszöbérték 2053 lej.

A tárcavezető elmondta, hogy a hétfőn elfogadott kormányhatározat a törvény alkalmazásában illetékes intézmények feladatait rögzíti.

Raluca Turcan rámutatott, a törvény hatálya alá eső családok két típusú támogatásban részesülnek: az állam egyfelől támogatja az energiaszámláik kifizetését, másfelől az energiadrágulás kompenzálásáról szóló sürgősségi kormányrendelet révén kisebb számlákat kell kifizetniük. AGERPRES

Jogosítványhoz segítik a fiatalokat
A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hetedik alkalommal hirdeti meg a Jogosítvány a jövőhöz programot hátrányos körülmények között élő fiatalok számára. A gépjárművezetői engedély megszerzése költségeinek támogatására 2022. január 21-ig lehet pályázni.
Péntektől igényelhetik a méhészek a de minimis támogatást
Péntektől lehet benyújtani a méhészeti ágazatot 2021 márciusa és májusa között érő kedvezőtlen hidrometeorológiai hatások kompenzálására irányuló de minimis támogatás iránti kérelmeket - jelentette be a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA).
Az előadóművészek egy része nem igényelhet munkanélküli-segélyt, Raluca Turcan megoldást ígért
Raluca Turcan munkaügyi miniszter szerdán megoldást ígért a munkanélküli-segély biztosítására valamennyi előadóművész számára.
Cookie