×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Vidék

Eldobtak 5000 csomag cigarettát

2021.11.12 - 20:05
Megosztás:
Eldobtak 5000 csomag cigarettát
Fotó: Román Határrendészet
A nagytarnai határrendészek járőregysége vette észre csütörtökön délután, nem sokkal 15 óra után a Batarcs községhez tartozó Sellő közelében azt a csapatot, amelynek tagjai nagy méretű csomagokat cipelve igyekeztek az ukrán-román zöldhatár irányából a település felé.

Természetesen előbb felszólították őket a megállásra, ami szokás szerint nem talált halló fülekre, a férfiak málháikat eldobva, futva igyekeztek vissza az ukrán területre, s ebben a leadott három figyelmeztető lövés sem akadályozta meg őket.

hirek/2021/november/12/kek-cigi-2.jpg

A hátrahagyott dobozokban összesen 5000 csomag, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt, 58 500 lej értékben — ezt a hatóság elkobozta, s csempészés és illegális határátlépés vádjával nyomozást indítottak a szállítók azonosítása érdekében. SZFÚ

 

 

Román csempészfurgont kapcsoltak le a magyar pénzügyőrök
„Lebukott a postajárat!” fogalmaznak a járőrök. Hamis ruhákat, parfümöket és jövedéki termékeket találtak egy román furgonban a pénzügyőrök. Ötvenezer euróra becsülik a jogtulajdonosoknak okozott kárt.
Több mint 1 millió szál csempészcigaretta
Augusztus 24-én, szerdán hajnali 5 óra körül a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya a városi rendőrséggel közreműködve három olyan, 33 és 43 év közötti máramarosi férfit ért tetten, akik a 19-es országút Szamosdob közeli szakaszán Romániában, Bulgáriában és Csehországban bejegyzett járművekkel csempészcigarettát szállítottak.
Képviselőház: szigorúbban büntetik a kiskorúaknak dohánytermékeket árusító üzleteke
A képviselőház kedden döntő házként egyhangúlag elfogadta a 18 év alatti fiataloknak dohánytermékeket árusító kereskedelmi egységekre kiszabható szankciókat szigorító törvénytervezetet.