×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Több mint 1 millió szál csempészcigaretta

2022.08.26 - 17:00
Megosztás:
Több mint 1 millió szál csempészcigaretta
55 000 doboz cigivel volt megtömve a három furgon Fotó: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Augusztus 24-én, szerdán hajnali 5 óra körül a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya a városi rendőrséggel közreműködve három olyan, 33 és 43 év közötti máramarosi férfit ért tetten, akik a 19-es országút Szamosdob közeli szakaszán Romániában, Bulgáriában és Csehországban bejegyzett járművekkel csempészcigarettát szállítottak.

Miután ellenőrizték a három furgont, a rendőrök összesen 1 100 000 szál, azaz 55 000 csomag zárjegy nélküli cigarettára bukkantak — magyarán: a rakterek dugig voltak füstölnivalóval. A hatóság a csempészárut elkobozta, a három járművet pedig a nyomozás idejére lefoglalta, az államkasszának okozott kár mértékét a vámhatóság fogja majd pontosan megállapítani.
Emellett további négy házkutatást tartottak Máramaros és Bihar megyében, amelyek során az egyik helyszínen további 120 000 szál (6000 csomag) cigarettára bukkantak a rendőrök. A bűncselekmények teljes feltérképezése és valamennyi érintett személy azonosítása érdekében a rendőrség folytatja a nyomozást az ügyekben. Sz. B.
 

Román csempészfurgont kapcsoltak le a magyar pénzügyőrök
„Lebukott a postajárat!” fogalmaznak a járőrök. Hamis ruhákat, parfümöket és jövedéki termékeket találtak egy román furgonban a pénzügyőrök. Ötvenezer euróra becsülik a jogtulajdonosoknak okozott kárt.
Még inkább virágzik a cigarettacsempészet így ünnepek előtt
Több mint 1200 doboz cigarettát foglaltak le a határrendészek az elmúlt napokban — a több mint 7400 lejnyi értékű árut a halmi és szeretvásári határátkelőknél találták, ajtók borításába, csomagok közé, szőnyegek alá és csomagtartóba rejtve.
A dohánytermékek jelentős adóemelését tervezik
Nem csak a cigaretta, az új dohánytermékek – például a párologtatási technikájú termékek és a hevített dohány jövedéki adóját is megemelnék, méghozzá jelentősen.