×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: a CNSU új határozata mentesíti a karantén alól a beoltott vagy negatív teszteredményű tehergépkocsi-vezetőket

2021.09.30 - 17:38
Megosztás:
Cîţu: a CNSU új határozata mentesíti a karantén alól a beoltott vagy negatív teszteredményű tehergépkocsi-vezetőket
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) új határozatot készül elfogadni csütörtök este, amely többek között mentesíti a karantén alól a nemzetközi fuvarozásban dolgozó teherautó-vezetőket az országba való belépésük után, ha be vannak oltva COVID-19 ellen, vagy negatív a teszteredményük - jelentette be Florin Cîţu kormányfő.

Ugyanebben a CNSU-határozatban a miniszterelnök szerint pontosítani fogják, hogy az iskolákban ezentúl a települések fertőzöttségi rátájától függetlenül jelenléti oktatás zajlik, az online oktatásra való áttérésről az osztályban/iskolában igazolt fertőzéses esetek függvényében döntenek.

'A részleteket az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletben szögezi majd le. Várjuk meg a jogszabály megjelenését' - mondta a miniszterelnök. AGERPRES

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Alig több mint százan szorulnak kórházi ápolásra
A járványgörbe laposodásának köszönhetően napok óta folyamatosan és jelentősen csökken az intézményes ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, amely pénteken már csak alig valamivel haladta meg a százat.
Cookie