×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cioloş: a PNL és a PSD mielőbb javasoljon egy kormányprogramot

2021.10.23 - 09:30
Megosztás:
Cioloş: a PNL és a PSD mielőbb javasoljon egy kormányprogramot
Dacian Cioloş azt kéri a Nemzeti Liberális Párttól (PNL) és a Szociáldemokrata Párttól (PSD), hogy mielőbb terjesszenek a parlament elé egy kormányprogramot és egy kormánynévsort. Az USR elnöke azt állítja, nem kérték alakulatának támogatását, csak "néhány eredménytelen telefonbeszélgetésre" került sor.

Péntek esti Facebook-bejegyzésében a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke leszögezte, a PNL-nek és a PSD-nek tisztáznia kell, mit akar kihozni a jelenlegi helyzetből, és miként terveznek véget vetni a politikai válságnak.

"Az USR javasolt egy megoldást, amelyet a parlament elutasított, így nem tehet mást, mint várni, hogy a két párt találja meg a módját a patthelyzetből való kimozdulásnak" - fogalmazott. Hozzátette, tudatában vannak a helyzet súlyosságának, és kérik a PSD-t és a PNL-t, hogy haladéktalanul terjesszenek a parlament elé egy kormánynévsort és egy kormányprogramot, amelyben szavatolják, hogy kezelni tudják az egészségügyi és energiaügyi válságot.

Cioloş szerint senki nem kérte az USR támogatását, csak "néhány eredménytelen telefonbeszélgetésre" került sor, amelyekből az derült ki számára, hogy már megállapodás született a két párt között, így alakulata várja, hogy milyen megoldásokkal állnak elő.

Mint megjegyezte, a politikai válságot fel kell vállalniuk a pártoknak, és felelniük kell választóik előtt. "Minden más megoldás a felelősség elől való megfutamodást jelent" - tette hozzá. AGERPRES

Jóváhagyta a kormány az idei év második költségvetés-kiigazítását
A kormány jóváhagyta pénteki ülésén az idei év második költségvetés-kiigazítását, tartva a 7,13%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt - jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.
Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Cioloş: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', szeptembertől nem volt hajlandó tárgyalni velünk
Elutasította csütörtökön a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azokat a vádakat, miszerint az USR felelős a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti koalíció létrejöttéért, mert nem tanúsított nagyobb rugalmasságot.
Cookie