×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Belföld

Képviselőház: fizetett betegszabadságra jogosult, aki karanténban vagy elkülönítésben levő kiskorúra vigyáz

2022.03.02 - 14:04
Megosztás:
Képviselőház: fizetett betegszabadságra jogosult, aki karanténban vagy elkülönítésben levő kiskorúra vigyáz
Fotó: Agerpres
Betegszabadságra és táppénzre jogosultak azok a személyek, akik karanténban vagy elkülönítésben lévő gyermekre ügyelnek fel - döntötte el szerdán a képviselőház.

A tervezetet korábban már jóváhagyta a szenátus, a képviselőház most döntő házként szavazott róla.

A jogszabály értelmében fizetett betegszabadságra és gyermekgondozási díjra jogosult az a biztosított személy, akinek fertőző betegség gyanúja miatt karanténban vagy elkülönítésben lévő kiskorúra kell vigyáznia, ha ő maga nem is kényszerül karanténra, és amennyiben munkája nem végezhető otthonról.

A táppénzt az orvos által kiállított betegszabadság alapján utalják ki és az országos egészségbiztosítási pénztár költségvetéséből fedezik.

A tervezetet az USR, az RMDSZ, a PNL és a PSD egyes törvényhozói nyújtották be. AGERPRES

A bölcsődékben nem lesz spórolás!
Évnyitóra készek a szatmárnémeti bölcsődék, a város bölcsődei igazgatóságát vezető Molnár Réka beszélt szerkesztőségünknek a részletekről. 420 kisgyerekkel indul a tanév, a bölcsődeépületekben nem fognak spórolni a fűtéssel.
Jurtás meseterápiás táborok Lázáriban
A meseterápiás táborokban részt vevő gyermekek egy „Hetedhétországon” átívelő meseút hőseinek a példájából meríthettek erőt, tudást és bátorságot a kicsi lelkükben megbúvó félelmek legyőzéséhez — a kalandozások otthonául szolgáló jurta még különlegesebbé tette a barangolást.
Gondok a gyermekoltás bejegyeztetésével
A háziorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy gondjaik vannak az új országos oltási nyilvántartással, mert a gyerekek egy részének oltási előzménye eltűnt, ami miatt nem lehet regisztrálni a rendelőkben elvégzett új oltásokat.
Cookie