×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
4 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Ciolacu: nem értek egyet a zöldigazolvány munkahelyi bevezetésével

2022.01.31 - 12:01
Megosztás:
Ciolacu: nem értek egyet a zöldigazolvány munkahelyi bevezetésével
Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott hétfőn, hogy nem ért egyet a Covid-igazolvány munkahelyi követelményével, és 'kissé megkésettnek' tartja az igazolvánnyal kapcsolatos további intézkedések bevezetését.

'Már van egy zöldigazolványunk, egy hatályos sürgősségi rendelet előírásainak megfelelően. Én nem értek egyet azzal, hogy a zöldigazolvány munkahelyi követelmény legyen. (...) Ha jól értettem, az orvosok 90%-a be van oltva. Ezek az intézkedések már kissé megkésettek' - mondta Ciolacu a PSD székházában, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) képviselőjének arra vonatkozó javaslatáról, hogy Romániában terjesszék ki több tevékenységi területre a Covid-igazolvány meglétének követelményét.

Ciolacu arról is beszélt, hogy az országban még mindig alacsony az átoltottsági arány. 'Könnyű minisztereket lecserélni, könnyű többséget kialakítani, de nagyon nehéz visszanyerni a románok bizalmát' - summázta a PSD-elnök.
AGERPRES

Ciolacu: az energiaárak a jelenlegi szinten fognak maradni
Marcel Ciolacu, a PSD elnöke kedden kijelentette, hogy az energiaárak a jelenlegi szinten maradnak, és az áram- és gázszámlákra vonatkozó hatályos intézkedéseket április 1-je után is meghosszabbítják.
Az üzemanyagok jövedéki adójának 50 százalékos csökkentését fogja javasolni a koalíciónak Marcel Ciolacu
Az üzemanyagárakat mérséklő intézkedéseket készül kedden javasolni a koalíciónak a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu. Ezek egyike a benzin és a gázolaj jövedéki adójának ötven százalékos csökkentése.
Ciolacu: kedden tárgyalja a koalíció az energiaár-csökkentés következő időszakra vonatkozó törvénytervezetét
Kedden ismerteti az energiaügyi miniszter vagy a kormányfő a koalíció vezetőivel a földgáz- és az áramszámlák csökkentését célzó, áprilistól hatályba lépő törvény tervezetét — közölte hétfőn a parlamentben Marcel Ciolacu.
Cookie