×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cîmpeanu: még nem hagyták jóvá a diákok beoltására vonatkozó szülői szándéknyilatkozat formanyomtatványát

2021.09.21 - 13:43
Megosztás:
Cîmpeanu: még nem hagyták jóvá a diákok beoltására vonatkozó szülői szándéknyilatkozat formanyomtatványát
Még egyetlen iskola sem kért mobil oltóegységeket a diákok immunizálására, mivel még nem véglegesült a diákok beoltására vonatkozó szülői szándéknyilatkozat formanyomtatványa - tájékoztatott kedden Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A tárcavezető szerint a formanyomtatványt az egészségügyi minisztériumnak kell kidolgoznia, mivel a személyes egészségügyi adatok feldolgozására kizárólag ez a tárca jogosult az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) értelmében.

Cîmpeanu szerint a formanyomtatványon két kérdés fog szerepelni: az első az, hogy az illető személy/tanuló be van-e már oltva, és ha erre a kérdésre a válasz igen, akkor értelemszerűen már nem kell válaszolni a második kérdésre, amely azt firtatja, hogy be kívánja oltatni magát vagy sem. Erre a kérdésre három megadott válasz közül - igen, nem, még bizonytalan vagyok - lehet választani egyet, magyarázta a miniszter. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szándék kifejezésére szolgáló formanyomtatványok kitöltése nem jelent oltási kötelezettséget.

A formanyomtatványt az oktatási tárcának kell szétküldenie az iskoláknak, ahonnan a szülőkhöz kerülnek. A mobil oltóegységeket a válaszok alapján küldik majd ki az oktatási intézményekbe, fűzte hozzá Cîmpeanu.
AGERPRES

Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb a régióban
Bár piros zónás, de a régióban változatlanul Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb, s a korábbi egyről már háromra nőtt az úgymond fehér települések száma. Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1093-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.
Cîţu: a PNL felhívást tesz közzé az oltáskampány támogatására
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága úgy döntött péntek délelőtti ülésén, hogy a párt felhívást intéz a Covid-19 elleni oltáskampány támogatására.
Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen
A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást - tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) az AGERPRES hírügynökségnek pénteken kiküldött közleményében.
Cookie