×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîmpeanu: Javasolni fogjuk, hogy az iskolaigazgatók írásbeli vizsgáját szeptember 13-a után tartsák meg

2021.06.12 - 16:36
Megosztás:
Cîmpeanu: Javasolni fogjuk, hogy az iskolaigazgatók írásbeli vizsgáját szeptember 13-a után tartsák meg
Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szombaton bejelentette, hogy hétfőn javasolni fogja a társadalmi párbeszédért felelős bizottságnak, hogy az iskolaigazgatók vizsgáját ne július 27-ei kezdettel tartsák, hanem szeptember 13-a után.

Cîmpeanu azt mondta Iaşi-ban tett látogatásakor: az iskolaigazgatók vizsgájának metodológiáját lefektető tervezet - amely június 4-étől június 14-éig van közvitán - július 27-ét szabná meg az iskolaigazgatók országos írásbeli vizsgájának dátumaként, de a beérkezett javaslatok és hozzászólások alapján indítványozni fogja, hogy a vizsga dátumát a tanévkezdés utáni időpontra, vagyis szeptember 13-a utánra tűzzék ki.

A miniszter azt tartja lehetséges forgatókönyvnek, hogy az írásbeli vizsgát október folyamán tartsák meg, az interjúkat december elején, így december végére megtörténhetnek a kinevezések, amelyek a második tanév elejétől, azaz január 10-étől léphetnek életbe. A rátermettség alapján megválasztott, új iskolaigazgatók tehát a tanév második félévétől foglalhatnák el tisztségüket - tette hozzá.

Cîmpeanu arról is beszámolt: fontolóra veszik, hogy a vizsga végső eredményében 50%-ot tegyen ki az írásbeli jegy, 50%-ot pedig az interjún kapott minősítés. A tervezet jelenleg 40-60 százalékos arányt javasol.

AGERPRES

A tanügyminisztérium ezentúl naponta közzéteszi az egyes településeken mért fertőzöttségi arányt
Sorin Cîmpeanu ügyvivő tanügyminiszter szerdán bejelentette, hogy ezentúl naponta közzéteszik a minisztérium honlapján az egyes településeken mért fertőzöttségi arányt, hogy az iskolák és óvodák ennek függvényében dönthessenek az online, illetve a jelenléti oktatásról.
Ellenőrző testületeket küld a tanügyminiszter az alacsony átoltottságú munkaközösséggel rendelkező iskolákba
A tanügyminisztérium ellenőrző testülete fog kiszállni azokba az iskolákba, ahol alacsony az alkalmazottak átoltottsági aránya - jelentette be vasárnap este Sorin Cîmpeanu.
A tanügyi alkalmazottak átoltottságától függ az oktatás menete
Az alkalmazottak legalább 60 százalékos átoltottságához kötik a jelenléti oktatást az iskolákban — jelentette be Sorin Cîmpeanu ügyvivő oktatási miniszter.
Cookie