×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cadariu: 2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak

2021.11.25 - 15:19
Megosztás:
Cadariu: 2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak
Jövőre ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak, és a magánszektorban is bevezetik az üdülési csekkeket - nyilatkozta a Ciucă-kormány vállalkozásokért és idegenforgalomért felelős minisztere.

Daniel Cadariu a szerdai parlamenti szakbizottsági meghallgatása után azt mondta a sajtónak, hogy 2022-ben a közalkalmazottak ismét megkapják az 1450 lej értékű vakációs utalványt. Közlése szerint az üdülési csekkekből a magánszektorban dolgozók is részesülhetnek, és a munkáltatók leírhatják az adójukból az ezzel járó költségeket. "Ha jól működik a gazdaság és a költségvetési bevételek elég magasak lesznek, igyekezni fogunk az állami költségvetésből kompenzálni ezeknek a kiadásoknak a nagy részét, de ez szigorúan a gazdaság teljesítményétől függ" - szögezte le.

Újságírói kérdésre válaszolva Cadariu kifejtette, mivel bizonyos turisztikai ágazatok, például a gyógy- és a falusi turizmus "lemaradt" a többihez képest, vélhetően szorgalmazni fogják, hogy túlnyomórészt ezeknek az idegenforgami létesítményeiben lehessen felhasználni az üdülési csekkeket. AGERPRES

Vakációs utalványokkal elkövetett csalás gyanúja miatt tartanak házkutatásokat Maros megyében
Több mint húsz házkutatást tartanak szerdán Maros megyében vakációs utalványokkal elkövetett csalás gyanúja miatt. Az okozott kárt egymillió lejre becsülik.
Növekvőben az erdélyi turistaforgalom
Növekvőben, de továbbra is jelentősen a járvány előtti szint alatt volt az erdélyi turistaforgalom a nyári idényben — derül ki az Erdélystat legfrissebb összesítéséből. Szatmárba 59 ezer turista érkezett, ami az előző évhez képest 94,1%-kal többet jelent.
A román turisták 75 millió eurót költöttek szilveszterkor
A romániai turisták szilveszterkor 45 millió eurót költöttek a külföldi és 30 millió eurót a belföldi üdülésekre. A legnépszerűbb hazai úticéloknak a vidéki panziók és a Prahova-völgyi üdühelyek bizonyultak - derül ki a romániai utazási irodák országos szövetségének (ANAT) adataiból.
Cookie