×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmár megye

Biciklizési lehetőségek a hétvégén

2024.05.24 - 16:09
Megosztás:
Biciklizési lehetőségek a hétvégén
(Fotók: Pro Racers)
Kerékpározni persze lehet sokfelé a megyében, de mi mutatunk két, szervezett formában történő biciklizési lehetőséget. Az egyik nehezebb, a másik könnyebb.

Az egyik kerekező-túra öt órás időtartamúra van tervezve és bár a megye legmagasabb csúcsához szól, mégsem embert próbáló, mert nem hegymenetről, csak ereszkedésről van szó.
A megyénk legmagasabb csúcsán, a Kiskövesen e hét szombatján tartják.

hirek/2024/05-majus/biciklizesi-lehetosegek-a-hetvegen-2.jpg
Azt írja az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti a közösségi oldalán, hogy szombaton lesz a Kiskövesi hegymászó terület megnyitója és ez alkalomból a szatmári hegyimentők meghívták az EKE-t is.
Ők egy max. 20 fős MTB csapattal képviselnék az Egyesületet.
A kaland arról szól, hogy a kerékpárokat felvonóval vinnék fel a csúcsra (díjmentesen) és onnan leereszkednének a kék háromszög jelzésen a forrásig. Aki szeretné ebből a körből többet is csinálhat. Találkozó és indulás 08.15-kor Szatmárnémetiben a batizi úti Penny parkolóban. Várható hazaérkezés 14 óra.

hirek/2024/05-majus/biciklizesi-lehetosegek-a-hetvegen-1.jpg
A másik biciklis kalandot ami szintén szombaton lesz, a Pro Racers Egyesület szervezi, felkészülési lehetőség gyanánt a Bükkaljai Maratonra, ami pedig jövő hét végén lesz. Ez a jövő hét végi biciklis verseny az Oţeloaia-tó partjáról indul és egy felső-homoród-környéki terepversenyt jelent. Erre kínálnak felkészülési lehetőséget május 25-ei „táv-bekerekezéssel” a szervezők.
Szóval szombaton, május 25-én délelőtt fél tízkor mindenkit szeretettel várnak az Oţeloaia tó parti startnál. Olyanokat is várnak, akik a következő szombati versenyre készülnek, de olyanokat is, akik csak egy jót akarnak biciklizni a bükkaljai vidéken.

Princz Csaba

 

Kétnapos biciklitúra Aknasugatagon – Bringára fel!
Szombaton a Biciklis körtúra a Gutin-hegységben közepesen nehéz kerékpártúra útvonala van kitűzve, vasárnap pedig a Biciklitúra a Mára-völgy körül nehéz kerékpártúra.
Lehet jelentkezni a 31. EKE Vándortáborba
Július 30. és augusztus 4. között lesz az Erdélyi Kárpát Egyesület idei vándortábora, amelynek a történelmi Máramarosban lévő, vadregényes Aknasugatag és környéke ad otthont.
Szombat reggel rajtol a 18. Tour de Tur - CBA
Nem kiskorú már a nemzetközi szinten ismert, sokrétű szatmári terepverseny, de a helyszín továbbra is ugyanaz: a muzsdaji tó partjáról a Túr menti védett övezetek. Kerekezve és futva.