×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az előadóművészek egy része nem igényelhet munkanélküli-segélyt, Raluca Turcan megoldást ígért

2021.11.17 - 13:31
Megosztás:
Az előadóművészek egy része nem igényelhet munkanélküli-segélyt, Raluca Turcan megoldást ígért
Raluca Turcan munkaügyi miniszter szerdán megoldást ígért a munkanélküli-segély biztosítására valamennyi előadóművész számára.

Közleménye szerint a tárcavezető kedden találkozott az eladóművészeket tömörítő MUZE egyesület képviselőivel. A megbeszélés témája a szerzői jogi szerződés alapján nyújtott munkanélküli-segély volt.

Raluca Turcan emlékeztetett: egy hatályban lévő sürgősségi rendelet szerint az országos bruttó átlagbér 75 százalékénak megfelelő munkanélküli-segély jár azoknak a szerzői jogi szerződéssel rendelkező személyeknek, akiket érintenek a koronavírus miatti korlátozások. A MUZE egyesület azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a munkanélküli-segély igényléséhez szükséges formanyomtatványból kimaradt az előadóművészek több kategóriája, akik emiatt elesnek a juttatástól.

A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy miniszteri rendelettel pótolja ezt a mulasztást. AGERPRES

A nyugdíjak legalább 6 százalékkal emelkednek jövőre; a gyermekpénz 20 százalékkal nő január 1-jétől
A kormány legalább 6 százalékkal tervezi emelni jövőre a nyugdíjakat és 20 százalékkal a gyermeknevelési támogatást - közölte hétfőn az ügyvivő munkaügyi miniszter.
Elfogadta a kormány a szociális védelemre szoruló energiafogyasztók támogatásáról szóló törvény alkalmazási szabályzatát
Elfogadta hétfői ülésén a kormány a szociális védelemre szoruló energiafogyasztók támogatásáról szóló törvény alkalmazásának szabályait.
Turcan: meghosszabbítja a kormány a járvány miatt kényszerszabadságra küldött alkalmazottak állami segélyezésére vonatkozó intézkedést
Meghosszabbítja a kormány szerdai ülésén a járvány miatt kényszerszabadságra küldött alkalmazottak állami segélyezésére vonatkozó intézkedést, ugyanakkor sürgősségi rendeletet fogad el a szülők által igényelhető gyermekfelügyeleti szabadságról - nyilatkozta szerdán a munkaügyi miniszter.
Cookie