×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Átjárnak a buszok a régi főtéren

2024.04.08 - 10:34
Megosztás:
Átjárnak a buszok a régi főtéren
(Fotók: a szerző felvételei)
A hétfő reggeli első szatmárnémeti buszjáratok már érintették a régi főteret, megnyílt a csomópont déli és északi oldala a tömegközlekedés előtt.

Ahogy múlt héten bejelentette a tömegközlekedési vállalat, hétfőn az első buszok már átjártak a felújított régi főtéren és ahogy arról szintén szó volt, a művészeti múzeum (Vécsey-ház),  valamint a Pannónia előtti főtérszakaszon közlekednek, mindkét oldalon csak egy irányban.

hirek/2024/aprilis/atjarnak-a-buszok-a-regi-foteren-2.JPG
A reggeli órákban városi rendőrök figyelték a forgalmat a Divatház előtt és a Ştefan cel Mare (Kazinczy) utca elején, de miután sem fennakadásokat sem problémákat nem okozott a változás, később visszavonultak.

A buszközlekedés megnyitásával újraaktiválódott a Divatházzal szemben, a Iuliu Maniu park oldalán, az I. C. Brătianu sugárút páratlan oldalán lévő buszmegálló, illetve a kilences busszal közlekedők számára az Alexandru Ioan Cuza (Eötvös) utcai megálló.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

 

Változik a szombati buszmenetrend
Szatmárnémetiben, június 15-én, 07:00 – 20:00 között, egy köztéri sportrendezvény miatt le lesz zárva a Transilvania sugárút, emiatt a buszok menetrendje is változik.
Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.