×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Árva négylábúak várják örökbefogadójukat!

2023.11.08 - 17:08
Megosztás:
Árva négylábúak várják örökbefogadójukat!
A szatmárnémeti Free Life Állatvédo Egyesület hétvégén ismét megszervezi a már hagyománnyá vált állat-örökbeadási akcióját. Az egyesület igyekszik minél gyakrabban szervezni örökbeadási akciókat, melyeken az utcáról összeszedett, védtelen állatoknak szereznek szerető gazdikat.

November 11-én, szombaton délelőtt 11 és délután 5 óra között az Auchan főbejáratához várják az állatbarátokat, olyan személyeket, akik szívesen megosztanák egy négylábú társsal a mindennapjaikat, ugyanitt adományokat, állateledelt is fel lehet ajánlani az egyesületnek.

Az egyesület tagjai azonban fenntartják a jogot arra, hogy megválogassák az örökbefogadókat, ugyanis nem egy esetben megtörtént az, hogy az állatbarát megunta kis kedvencet és vagy visszavitte a központba, vagy egyszeruen kitette az utcára. 

Az örökbefogadási napon az egyesületnek adományokat is fel lehet ajánlani: a száraz vagy konzerveledelt az egyesület által kezelt állatok kapják meg, a pénzfelajánlásokból pedig gyógyszereket és oltásokat vesznek számukra.
 

Hírszerkesztő

Megyei szintű sintértelep készül
Évtizedes probléma oldódhat meg fejlesztési társulás által: minden Szatmár megyei falu, község és város számára elérhető kutyatelepet fognak létrehozni Batarcson.
Nem könnyű döntés az örökbefogadás
Szatmárban is több olyan család él, akiknek valamilyen oknál fogva nem születhet gyermekük. Többen közülük az örökbefogadás mellett döntenek. A folyamat hosszadalmas, de a gyerekre vágyakozókat ez nem riasztja el. Tavaly 47 gyereket fogadtak örökbe.
Kutyás örökbefogadási vásár
A több mint százötvenből tucatnyi kiskutyával készül örök beadási akciót szervezni a szatmárnémeti telephelyű Freelife egyesület és kutyamenhely.