×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

ANM: szombat reggelig országszerte nagy mennyiségű csapadékra és erős szélre lehet számítani

2021.09.17 - 11:13
Megosztás:
ANM: szombat reggelig országszerte nagy mennyiségű csapadékra és erős szélre lehet számítani
Frissítették pénteken a meteorológusok a csütörtökön kibocsátott, jelentős mennyiségű csapadékra, fokozott légköri instabilitásra és erős szélre figyelmeztető előrejelzést, amely az ország egész területét érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint pénteken 10 órától szombaton 10 óráig esni fog az északnyugati országrészben. A középső, délnyugati és helyenként a többi régióban is fokozott légköri instabilitással terhelt időszakok várhatók péntek délután és a szombatra virradó éjszaka. A zivatarok mellett elszigetelten jégesőre és szélviharra is lehet számítani.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20, helyenként pedig - főként az Erdélyi-szigethegység vidékén és a Keleti-Kárpátok északi részében - a 30-40 litert is négyzetméterenként.

Az ország nagy részében a szél időnként felerősödik, sebessége elérheti az 45-55 km/h-t, hegyvidéken meghaladhatja a 70 km/h-t.

AGERPRES

Iőjárás: erős szél és csapadék várható az egész országban, hegyvidéken havazni fog
A szél felerősödésére és csapadékra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Meteorológusok: kiadós esőzések várhatók az ország megyéinek több mint felében
Tíz megyére és Bukarestre narancssárga, tizennyolc megyére sárga jelzésű, kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Hűvös és csapadékos lesz az időjárás a következő két hétben
Lehűlés és csapadékos időjárás várható a szeptember 26. és október 3. közötti időszakban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.
Cookie