×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Anca Dragu "ebben a formájában" nem támogatja a szexuális nevelés törvénytervezetét

2021.06.23 - 08:40
Megosztás:
Anca Dragu "ebben a formájában" nem támogatja a szexuális nevelés törvénytervezetét
Anca Dragu szenátusi elnök úgy nyilatkozott a szexuális nevelés törvénytervezetéről, hogy azt 'más formában' szeretné látni, ebben a formájában nem támogatja és nem szavazza meg.

'Ezt a törvényt mi más formában szeretnénk látni, ebben a pillanatban nem segít a romániai gyerekeken és fiatalokon. Nem egy olyan törvény, amit én és mi támogatnánk' - mondta a szenátus elnöke.

Dragu kifejtette, az USR PLUS álláspontja az, hogy Romániában a szexuális nevelést 'frontálisabban' kell elkezdeni, mivel az Európai Unióban élő kiskorú anyák egyharmada romániai, és nagyon magas a szexuális visszaéléseknek kitett kiskorúak száma is.

Azt is elmondta, nem fogja megszavazni a jelenlegi törvénytervezetet, mert az hiányos és módosításokra szorul. A szenátusi elnök 12 éves kortól látja észszerűnek a szexuális nevelés elkezdését, 'a 14 egy kompromisszumos megoldás lenne'.
AGERPRES

Szenátus: az egyéni vállalkozóként (PFA) folytatott gazdasági tevékenység is beszámít a szolgálati időbe
Az egyéni vállalkozóként (persoană fizică autorizată - PFA) folytatott gazdasági tevékenység is beszámít a szolgálati időbe. Az erről szóló törvénytervezetet hétfőn fogadta el a szenátus első házként.
Elfogadta hétfőn a szenátus az Anghel Saligny országos beruházási programról szóló sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet
Első házként elfogadta hétfőn a szenátus az Anghel Saligny országos beruházási programról szóló, 2021/95-ös sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet.
Anca Dragu: az USR összes törvényhozója jelen lesz a vitán, és megszavazza a bizalmatlansági indítványt
Anca Dragu szenátusi elnök bejelentette hétfőn, hogy pártja, az USR valamennyi törvényhozója részt vesz a keddi plénumon és meg fogja szavazni a PSD által benyújtott bizalmatlansági indítványt.
Cookie