×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A tanulók továbbra is ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön

2021.02.09 - 08:48
Megosztás:
A tanulók továbbra is ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön
A tanulók továbbra is ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön, a szállításügyi minisztérium által mérlegelt módosítások csak az egyetemisták ingyenes vasúti közlekedését érintik - jelentette ki hétfő este az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu rámutatott, a tanulók, beleértve az ingázókat is, ezután is ingyenesen használhatják a tömegközlekedési eszközöket, csak az egyetemi hallgatók ingyenes vasúti közlekedésével kapcsolatban merült fel bizonyos módosítások bevezetésének lehetősége. "Az utazások ingyenességének teljes megszüntetését senki nem fontolgatja" - nyomatékosította.

Arra a kérdésre, hogy milyen álláspontot támogat a kormány az egyetemisták vasúti közlekedésével kapcsolatban, a tárcavezető azt válaszolta, hogy jómaga "az oktatás érdekeit" támogatja e téma tekintetében is. AGERPRES

Frissült a járványügyi kockázatot jelentő országok listája, Szlovákia piros zónába került
Frissítette csütörtökön az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő régiók és országok listáját. Ukrajna és Gibraltár piros besorolást kapott.
Nagyon lassan oltakoznak a diákok
Miközben a szakértők és az érintett felek is a jelenléti oktatás mellett kardoskodnak, megdöbbentő adatot hozott nyilvánosságra a tanügyminiszter: a szülők közel 78%-a nem kívánja beoltatni gyermekét. Szatmáron 1495 tanulót immunizáltak.
Frissült a járványügyi kockázatot jelentő országok listája, Szlovákia piros zónába került
Frissítette csütörtökön az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő régiók és országok listáját. Szlovákia, Feröer-szigetek, Szingapúr és Leshoto piros besorolást kapott.
Cookie