×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-11 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A Tanulók Országos Tanácsa szerint a jelenléti oktatáshoz nem elégséges feltétel az átoltottsági küszöb megszabása

2021.11.05 - 15:49
Megosztás:
A Tanulók Országos Tanácsa szerint a jelenléti oktatáshoz nem elégséges feltétel az átoltottsági küszöb megszabása
A Tanulók Országos Tanácsa szerint a jelenléti oktatás folytatásához szükséges egy átoltottsági küszöb megszabása, de ez még nem elegendő, több kritériumot kellene figyelembe venni. Ezek közé tartozik a településen mért fertőzöttségi arány, az egészségügyi infrastruktúra állapota, a tesztelési kapacitás, valamint a fizikai távolság betartásának lehetősége.

A tanulók érdekvédelmi szervezete kéri, hogy az egészségügyi hatóságok dolgozzanak ki egy algoritmust, amelynek alapján dönthetnek a jelenléti oktatásról.

Ez több óvintézkedést is feltételez, ilyen például a tanárok és diákok rendszeres tesztelése, amire még egy ideig nem nyílik lehetőség a non-invazív tesztek beszerzése körüli késlekedés miatt - olvasható az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

'Az iskolának kiszámíthatóságra, felelősségvállalásra és a valósághoz alkalmazott intézkedésekre van szüksége, nem olyan döntésekre, amelyeket öncélúan hoztak meg' - idézi a közlemény Silviu Morcant, a Tanulók Országos Tanácsának elnökét.
AGERPRES

958 személyt kezelnek kórházban Covid-19-cel, közülük 551 gyerek
Közel hatezer személyt kezelnek kórházban Covid-19 okozta megbetegedés miatt – jelentette vasárnap a romániai Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Megérkeztek az iskoláknak szánt nyáltesztek
A tanfelügyelőségi raktárakba érkezett 10.540.000 Covid-gyorsteszt - közölte vasárnap Sorin Ion tanügyi államtitkár.
Rafila: 25 - 28 ezer fertőzött naponta
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter azt mondta vasárnap a Prima TV műsorában, hogy jövő héten a Covid-fertőzések száma elérheti a 25-28 ezret naponta.
Cookie