×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A szállodák halljába és minden szobájába fertőtlenítőszer-adagolót kell szerelni

2020.05.09 - 19:17
Megosztás:
A szállodák halljába és minden szobájába fertőtlenítőszer-adagolót kell szerelni
A szállodák halljába és minden szobájába fertőtlenítőszer-adagolót kell szerelni - többek között ez is szerepel a május 15-étől érvényes lazító intézkedéseket tartalmazó tervezetben, amelyet szombaton tettek közzé az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján.

A dokumentum szerint a szállódák éttermei, bárjai, kávézói, cukrászdái egyelőre nem nyithatnak ki.

Az étkeztetést room-service rendszerben, lehetőleg egyszerhasználatos evőeszközökkel kell megoldani.

Első körben nem nyithatnak ki a szállodák wellness-részlegei és játszóterei sem.

Ha egy szálloda vendégei között vagy személyzetének soraiban koronavírus-fertőzött személyt azonosítanak, a hotelt bezárják mindaddig, amíg minden helyiségét fertőtlenítenek.

A dokumentum azt ajánlja, hogy kerüljék a szálloda liftjeinek használatát, vagy ha mégis megteszik, egyszerre legtöbb két személy, lehetőleg ugyanazon család tagjai vegyék igénybe azt, és viseljenek maszkot.

A tervezet tájékoztató poszterek kitűzését javasolja, és előírja, hogy a recepciónál egészségügyi doboznak kell lennie, amelynek különböző védő- és fertőtelenítő felszereléseket is tartalmaznia kell.

Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie