×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A nem koronavírusos betegeket kezelő kórházakban kétméteres távolság kell hogy legyen a páciensek között

2020.05.09 - 22:27
Megosztás:
A nem koronavírusos betegeket kezelő kórházakban kétméteres távolság kell hogy legyen a páciensek között
A nem koronavírusos betegeket kezelő kórházaknak kerülniük kell a páciensek beutalását, elsősorban a lakhelyen vagy a járóbeteg-rendelőben történő kezelést kell előnyben részesíteniük - többek között ez is szerepel a szükségállapot megszűntétől érvényes lazító intézkedéseket tartalmazó tervezetben, amelyet szombaton tettek közzé az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján.

A dokumentum leszögezi, hogy mivel a COVID-19-járvány a közösségi terjedés szakaszában van, minden beutalt pácienst potenciális fertőzöttként kell kezelni, ennélfogva a személyzetnek védőruhát kell viselnie.

A kórházban jelentkező pácienseket szűrni kell, és a fertőzésgyanús személyeket elkülönítő kórtermekben kell elhelyezni, majd tesztelni kell koronavírusra.

A fertőzésgyanús pácienseknek kötelező módon maszkot kell viselniük, és egy erre kijelölt, más betegek által nem használt folyosón kell az elkülönítő kórterembe kísérniük őket az erre kijelölt alkalmazottaknak.

A javaslat szerint amennyiben nincs lehetőség arra, hogy egy kórterembe egy beteg kerüljön, elhelyezhetnek kettőt is egy szobában, de egymástól legalább kétméteres távolságra kell lenniük, és állandó jelleggel védőmaszkot kell viselniük.

Ha a fertőzésgyanús betegnél a teszt igazolja a vírus jelenlétét, a legközelebbi COVID-19-kórházba kell szállítani - szögezi még le a tervezet.

Koronavírus: fertőzési góc alakult ki a székelyudvarhelyi kórház belgyógyászati osztályán
Koronavírus-gócpont alakult ki a Székelyudvarhelyi Városi Kórház belgyógyászati osztályán.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie