×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Zsiga-mesterhármas és sima győzelem

2021.07.28 - 22:17
Megosztás:
Zsiga-mesterhármas és sima győzelem
Nem vette félvállról a VSK labdarúgócsapata a Román Kupa első fordulóbeli negyedosztályos ellenfelét, és magabiztos játékkal, öt góllal győzte le a sorozat megyei győztesét, a Bélteki Științát.

Továbbjutott a Román Kupa országos selejtezőjének a második fordulójába a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, ahol egy szomszédos megye kupagyőztese vagy Liga 3-as csapata lehet az ellenfél.
Rilti Zoltán edző legénysége a divíziós bajnokságra való felkészülés teljében játszotta szerda késő délután idénybeli első tétmérkőzését a kupasorozat Szatmár megyei győztesével, a Bélteki Științával. 
A bélteki szőlősök lábánál rendezett meccs egyébként negyed órás késéssel kezdődött, mivel a hazaiak új, sárga-fekete felszerelésükben szerettek volna játszani, ami azonban elakadt valahol út közben. 

Úgy tűnt, hogy ez a közjáték kissé kibillenti majd a Liga 3-as VSK-t, hiszen a béltekiek kezdtek erősebben. A 3. percben Ionuț Smical be is talált, viszont azelőtt a nagykárolyi asszisztens, Kopriva Zsolt már jelezte a szatmárnémeti Adina Claudia Popa játékvezetőnek, hogy a bélteki leshelyzetben volt.

Kissé meglepetésként jött, hogy a 9. percben a VSK az első veszélyes helyzetből, és az első kaput eltaláló lövésből gólt szerzett: Zsiga Ervint indították a saját térfelén, aki a félpályás sprint után nem hagyhatta ki a ziccert (0–1).
Ezt követően is kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, az egyik oldalon Alex Bonea, túloldalt pedig Tudor Moldovan lövései jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A félidő derekán viszont átvette az irányítást a VSK, és innen többnyire az történt a pályán, amit Ritli legénysége akart. 

Már a 23. percben kettőre növelhette volna előnyét a divíziós csapat, ha Zsiga jobb oldalról visszafordított labdája után Claudiu Șopronit nem menti meg a kapufa (kevés híján öngólt rúgott). De, „ami késik, nem múlik”: a 30. percben Zsiga 17 méterről, jobbról, három védő hálójából lőtte ki Raul Cherecheș kapuját (0–2).
Elől maradt a VSK, de a szünetig csak Gabriel Cădar és Moldovan lövéseit jegyezhettük.

Fordulás után a csereként beálló Luca Tincău és Bogdan Nyilvan is hamar felvették a tempót, a VSK pedig negyed óra alatt le is rendezte a mérkőzést: a 60. percben Zsiga bal oldalról emelt Barth Kevin elé, aki csukafejessel növelte csapata előnyét háromra (0–3), majd másfél perccel perccel később Tincău ziccerből emelt Cherecheș felett a kapuba (0–4).

Innen visszavett a ritmusból a VSK, a negyedosztályos ellenfél pedig kifáradt. Adrian Micaș egyszer még megdolgoztatta a veterán Daniel Oșant egy távoli torpedóval, azonban a Știința teljesen feladta a támadó játékot. A kegyelemdöfést Zsiga adta meg a 75. percben, amikor Nyéki Márk jobb oldali beadása után Daniel Godje mellől fejelte a labdát a kapuba (0–5).

A végére még Antonio Pașca is kihagyott egy ziccert, így nem jött össze a szett-nullás győzelem, viszont az eredmény nem számít a kupasorozat ezen szakaszán, csak a győzelem – ami a VSK-nak szerda este simán összejött.
Rilti Zoltán edző legénysége egyébként ezután folytatja a felkészülést a bajnokság augusztus 28-i kezdéséig. Ezen a hétvégén szabadok lesznek a fiúk, jövőhéten viszont újabb két barátságos meccs vár rájuk, többek között a Youth League-re (korosztályos Bajnokok Liája) készülő FK Csíkszereda U19-es csapata ellen. 
A kupasorozatban augusztus 11-én fog játszani ismét a szatmári csapat.

ROMÁN KUPA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Bélteki Știința – Szatmárnémeti VSK 0–5 (0–2)
Gólszerzők: Zsiga Ervin 9., 30., 75., Barth Kevin 60., Luca Tincău 62., 

Știința: Raul Cherecheș – Vlăduț Țoca, Caudiu Șoproni, Robert Chifor (Claudiu Ciocotișan 84.), Raul Silaghi, Adrin Baidoc, Adrian Micaș, Alin Merce (Marius Baciu 76.), Alex Bonea, Ionuț Smical (Ioan David 84.), Daniel Godje (Ovidiu Temian 76.). Edző: Marius Toma

VSK: Daniel Oșan – Nyéki Márk, Ritli Raul, Călin Vădan, Flaviu Ionescu (Angelo Șimon 80.), Zsiga Ervin, Barth Kevin, Svarczkopf István (Ioan Băbuț 80.), Eduard Dobrai (Bogdan Nyilvan 46.), Gabriel Cădar (Luca Tincău 46.), Tudor Moldovan (Antonio Pașca 80.). Vezetőedző: Ritli Zoltán.

Pesek Attila

Totális csőd: hét-null Désen
Az áprilisi ötös után ezúttal hét góllal kapott ki a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Dési Someșul otthonában, így már csak az a kérdés, hogy ki lesz az első, aki elhagyja a süllyedő hajót.
Rossz emlékű helyszínen játszik a VSK
Az elmúlt idényben 5–0-s vereséget szenvedett a Dési Someșul otthonában a VSK labdarúgócsapata, most viszont ott kell megszerezze a szatmári legénység az idénybeli első pontot.
Liga 3-as csapat búcsúztatta az UTÁ-t
A labdarúgó Román Kupa 5. fordulójának zárónapján született a legnagyobb meglepetés: a Liga 3 6-os csoportjának 5. helyezettje, az ACSO Filiaşi legyőzte és a Liga 1-ben negyedik Aradi UTÁ-t, és bejutott a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.
Cookie