×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Vidék

Zöld csoda Sárközújlak szívében

2023.11.16 - 18:35
Megosztás:
Zöld csoda Sárközújlak szívében
Hivatalosan is átadták Sárközújlak központjában az elhanyagolt, sáros ingovány helyén kialakított, 3,5 hektáron elterülő, játszóteres, sétányos, gördeszkapályás, fitneszgépes szabadidőparkot.

Ugyan a nyár folyamán apróbb „szépítészeti” munkálatok még zajlottak, de már sokan töltötték szabadidejük egy részét a Sárközújlak központjában lévő parkban, amely rendezvényeknek, többek között a májusfaállításnak is otthont adott — hivatalos átadása pedig csütörtökön történt meg, most már az önkormányzat tulajdonában van, és az is tartja karban.

hirek/2023/november/sarkoz-park/dsc-6379.JPG

„Régi álom vált valóra, hiszen szívügyem volt ez a területrendezés. Mindig úgy éreztem: meg kell csinálni, és elmondhatatlanul örvendek, hogy, bár nem volt egyszerű, sem rövid ideig tartó, de sikerült megvalósítani” —  summázta hírportálunknak Piricsi Arthur polgármester. Mint magyarázta, már bő évtizede, 2012-től szerette volna rendezni a kisváros központi arculatát elcsúfító, szemetes, elhanyagolt területet, s mindenképp valami olyanban gondolkodott, ami az egész sárközújlaki közösség hasznára válik — viszont akkor az 5000 – 10 000 lakosú kisvárosok még nem hívhattak le EU-s finanszírozást. A törvénykezés 2016-ban változott meg, s „készítettük is a nagy projektet, hogy az ingoványos területből valami szépet hozzunk létre. Hosszú folyamat volt, de ennek során végig segítettek, hogy a pályázta megvalósuljon. Ezért is akartam, hogy a mai hivatalos átadáson mindenki itt legyen, akinek csak köze volt a sikerhez: az ADR-képviselőtől kezdve a konzultánson keresztül Nagy Szabolcs és Magyar Lóránd parlamenti képviselőkig. Mindenkinek köszönöm a pozitív hozzáállást — külön köszönöm Pataki Csaba megyei tanácselnöknek, aki még a kezdetektől sok jó tanáccsal irányított, segített, hogyan indítsuk, hogyan csináljuk, hiszen gyakorló pályázatíróként sokkal több tapasztalata volt, mint nekünk. Megszépült Sárközújlak, és ez a szabadidőpark olyan befektetés, amely bizonyítja: egy kisváros pályázatok révén nagyon s nagyot tud fejlődni.” – mondta.

hirek/2023/november/sarkoz-park/dsc-6307.JPG

Az összesen 3,5 hektáros,  2,6 millió eurós EU-s finanszírozásból megvalósult park úgymond játszóteres része a tömbháznegyed mellett lett kialakítva, ahol az óvoda és a bölcsőde is működik — nagyobbik, 2,38 hektáros része pedig az országút másik oldalán  terül el, napelemes közvilágítással ellátott bicikli utakkal és sétányokkal, padokkal, gördeszkapályával, szabadtéri fitneszgépekkel, szökőkúttal. 

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!