×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Zárás előtti utolsó ócskapiac

2021.07.26 - 07:00
Megosztás:
Zárás előtti utolsó ócskapiac
 A szerző felvétele
Szatmárnémeti önkormányzatának döntése értelmében augusztus elsejétől elkezdődik az ócskapiac-felújítás, ezért tegnap volt az idei nyári szezon utolsó vására a megszokott helyen.

Tegnap szinte minden asztal tele volt a mindenfélét áruba bocsátó szatmáriakkal, akik régiségeket, használt és új ruhaneműt, lábbelit, munkaruhát próbáltak értékesíteni. Az ószer bezárásának hírére vásárlókból sem volt hiány, sokan kihasználták az árusok akcióit, ugyanis az utolsó alkalmat kihasználva mindenki igyekezett akár jutányos áron is túladni a portékáin.

Az ószer bezárása napirenden volt tegnap a piaci árusok és látogatók körében is, az árusok teljes bizonytalanságban vannak, hiszen nem tudják, mikor térhetnek vissza a piacra, de az általuk ismert felújítási tervvel sem elégedettek, azt szeretnék, ha fedett csarnokok alakítanák az ócskapiacot, hogy védve legyenek az időjárás viszontagságaitól. Felröppent az a hír is, hogy egy magánvállalkozó nyit az ócskapiachoz hasonló létesítményt, de hivatalos értesítést erről nem kaptak, mint ahogy azt sem tudják, hogy az illető rendelkezik-e a tevékenység gyakorlásához szükséges engedéllyel.

Sok kérdés maradt megválaszolatlanul a létesítmény felújítása kapcsán, ám az biztos, hogy mától bezárják a piacteret, és előkészítik a tervezett munkálatok elkezését. Kereskényi Gábor polgármester korábban lapunknak azt nyilatkozta, hogy a vezetékek felújítására és a vásártér burkolatának cseréjére egymillió lejt szán a város, de ezzel nem ér véget az ócskapiac modernizálása: az augusztusra tervezett munkálatokat további felújítások fogják követni, akár még idén.

Sógor Beáta

 

 

Hitelfelvételről döntöttek Nagykárolyban
A Nagykárolyi Helyi Tanács tagjai tegnapi rendkívüli ülésükön elfogadták, hogy a város fejlesztését célzó projektek finanszírozására 25,36 millió lejes hitelhez folyamodjon az önkormányzat.
300 új asztal lesz az ócskán
Nem csak a csapvízrendszert, a szennyvízelvezetést és a burkolatot újítják fel ebben az időszakban a szatmárnémeti ócskapiacon, de amikor elkészülnek a vásártér leaszfaltozásával, háromszáz új, fémből készült asztalt is betelepít a Lăcrămioarei utcai piacra a városvezetés és a piacfelügyelet.
Kezdődik a korszerűsítés az ócskán
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Apaserv Rt. augusztus 1-jén elkezdi az ócskapiac korszerűsítését. A felújítási munkálat várhatóan szeptember 30-án ér véget — áll a hivatal közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.
Cookie