×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Zajlik a pótérettségire való beiratkozás

2021.07.23 - 07:52
Megosztás:
Zajlik a pótérettségire való beiratkozás
Július 26-ig lehet beiratkozni a pótérettségire, az őszi vizsgaszesszióra azok jelentkezhetnek, akik nem tudtak részt venni a júniusi próbán, vagy nem sikerült teljesíteniük az érettségi követelményeit, illetve a korábbi évek végzősei, de eddig sikertelenül vizsgáztak.

A pótérettségire minden diák annak a líceumnak a titkárságán iratkozhat be, ahol a tanulmányait végezte.
Az érettségi őszi vizsgasorozata a román nyelv és irodalom írásbeli próbával kezdődik augusztus 16-án. 17-én a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgy, 18-án a szaknak megfelelő tantárgyterületről választható tantárgy, 19-én pedig a magyar nyelv és irodalom írásbeli próba következik. A digitális kompetenciák felmérése most is elmarad, ez alkalommal is elismerik a négy év során szerzett képességeket. Az érettségi eredményeit augusztus 31-én függesztik ki, s ugyanaznap délután lehet benyújtani az esetleges óvásokat. A végleges eredményeket szeptember 3-án teszik közzé. A sikeres érettségi feltétele, hogy minden tantárgyból legalább 5-öst kapjon a vizsgázó, ám a jegyek átlaga legkevesebb 6-os kell hogy legyen. Amint a júniusi vizsgán, most is név nélkül, egy kód alapján teszik közzé a jegyeket, a személyiségi jogok védelme érdekében. Az érettségi vizsgán két alkalommal ingyenesen lehet részt venni, azonban ha valakinek nem sikerül abszolválnia, a harmadik vizsgától kezdődően vizsgadíjat kell fizetni. Tavaly az őszi érettségin országosan 42 700-an vettek részt. S. B.

Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi ütemterve
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. A nyári érettségire 2022. május 23-a és 27-e között kell majd beiratkozni.
Cookie