×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Vörös kamionkód Peténél

2020.07.15 - 07:01
Megosztás:
Vörös kamionkód Peténél
Augusztus közepéig fokozott torlódással és hosszú várakozási idővel kell számoljanak azok a kamionosok, akik a Pete–Csengersima átkelőnél lépik át az országhatárt, ugyanis teljes körű műszaki vizsgálatot végeznek a mérlegeken.

Augusztus 8-ig a Magyarország kilépőoldalán lévő mérlegnél, míg július 21. és augusztus 16. között a Magyarország belépőoldalán lévő mérlegnél végzik a vizsgálatot — értelemszerűen ezekben a hetekben a teherszállító járművek mérése teljes egészében szünetel, s a kamionok pedig kizárólag a fősávjuk melletti pótsávot használhatják az átkelés során.

Tegnap általánosan három órás volt a kamiontorlódás a Romániából való kilépési oldalon (vörös kód volt érvényben), s bár a monstrumoknak a belépésnél is várakozniuk kellett valamennyit, de az általánosan nem haladta meg a 30–45 percet.

A határrendészet a torlódás és a hosszas várakozás elkerülése érdekében azt ajánlja a kamionosoknak, hogy amennyiben lehet, válasszanak más határátkelőt, viszont a várakozási idő tegnap a borsi átkelőnél is meghaladta a 100 percet, Nagylak II-nél pedig sárga kód villogott, 40–50 perces várakozást jelezve.

Öt kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki autópálya-határátkelő kilépési oldalán
Mintegy öt kilométeres kamionsor alakult ki kedden reggel a nagylaki autópálya-határátkelő kilépési oldalán, a várakozási idő legalább négy óra.
Hamis okmányok vasárnapja
Hamis spanyol, orosz, lengyel jogosítványokkal és személyi igazolvánnyal is akartak utazni a petei és csanálosi határátkelőknél.
45 kg dohányt akart behozni
A csanálosi határátkelőnél, egy Peugeot 607-es vezetve lépett be Románia területére január 14-én délben egy 38 éves férfi — a határrendészek szúrópróba-szerűen alaposan átvizsgálták a férfi csomagjait, és az autót is.
Cookie