×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Vízbekötés a Darai út környékén

2020.06.17 - 16:35
Megosztás:
Vízbekötés a Darai  út környékén
Egy hónapon belül hálózatbővítési munkálatokba fog kezdeni az Apaserv Szatmárnémetiben, a Darai út környékén, tájékoztatta lapunkat a cég technikai igazgatója.

Matuz Béla elmondta, hogy két kilométer hosszan fektetnének vízcsöveket és négy kilométer hosszan szennyvízelvezető csatornát. Ha el tudják kezdeni július közepén a munkát, jövő év elejére be is fejezhetik. Olyan utcákat érintenek a munkálatok, mint a Kaffka Margit, az Eugen Ionesco, a Krúdy Gyula, a Mahátma Gandhi vagy az Alba Iulia utca. A zónában egy új szennyvízkollektor lett beüzemelve a Ion Popdan utcában, mutatott rá Matuz, ez teszi lehetővé a hálózat most következő bővítését; míg ez nem volt, a régi gyűjtő kapacitása nem lett volna elég az új igények ellátására, ezért van itt most az ideje a bővítésnek. Úgy tudjuk, az Apaservnek megvannak az engedélyei ahhoz, hogy munkához láthasson, egyedül a telekkönyvi igazolásokra van még szükség ahhoz, hogy a városházáról kikérjék az építkezési engedélyt.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie