×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Visszavették a Besztercén elvesztett pontokat

2022.11.26 - 20:11
Megosztás:
Visszavették a Besztercén elvesztett pontokat
„ Lehet, hogy kicsit túlzok, de lefociztuk őket.” - summázta a mérkőzés eredményét Csik Tibor vezetőedző (Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Nagyon értékes győzelmet jegyzett a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata a Liga 3 szombati mérkőzésén, mivel a 14. forduló szatmári találkozóján legyőzte a 10-es csoport aktuális éllovasát, a Beszterce-Naszódi Gloria együttest.

A szeptemberi odavágón a beszterceiek nyertek 1–0-ra, de a visszavágón Csik Tibor vezetőedző legénysége volt a jobb csapat a pályán.
Az első félidőben Hernando Orte Rodrigo (Rodri), Süveg Nándor, Ciprian Brata és Zsiga Ervin lábában maradt a gól, az ellenfél csak a szerencséjének, illetve Silviu Bodea kapus védéseinek köszönhette, hogy az eredményjelző 0–0-t mutatott a szünetben. Igaz, túloldalt a vendégeknek is volt egy hatalmas helyzete, de Alex Negrea javított a hibája után.

Fordulás után sem változott a játék képe, ugyanis az Olimpia VSK volt a veszélyesebb csapat. Majd a 77. percben a csereként beállt Mansour Guyene behúzta a győztes gólt: egy remek indítás után, a 16-os területén belül fordult le védőjéről, és laposan a jobb alsó sarokba rúgta a labdát (1–0) – Bodeának ennél a labdánál esélyes sem volt a védésre.

Maradt izgulni való az utolsó percekre is, hiszen az Olimpia hálóőre, Eduard Berbeacă súlyosan megsérült egy védés közben. Lecserélni nem lehetett, ugyanis nem maradt volna kellő számú ifi korosztályos játékos a pályán, ezért Csik Tibi úgy döntött, hogy Rodrit hozza le a pályáról, az ő helyére állt be a csere kapus, Iulian Anca-Trip, a sántító Berbeacă pedig egy mezőnyjátékos mezét vette fel, így fejezte be a mérkőzést a pályán, az oldalvonal közelében állva. Így gyakorlatilag emberhátrányba játszotta le az utolsó perceket az Olimpia VSK, de az ellenfél nem tudta kihasználni az létszámfölényt, a szatmári alakulat pedig megérdemelten ünnepelhette a győzelmet a temesvári George Cătălin Roman játékvezető utolsó sípszava után.

Ezzel az eredménnyel az Olimpia VSK pontszámban beérte a második helyre visszacsúszó Gloriát, de az élre álló Nagyváradi FC Bihornak is csak két pont előnye maradt a december 3-i évzáró forduló előtt.
A 15. fordulóban a Szatmárnémeti Olimpia VSK ismét hazai pályán játszik, és a hetedik Máramarosszigeti VSK lesz az ellenfél.

Mestermérleg
„Ez a három pont 70-80 százalékban biztosítja helyünket a legjobb négy között. De ezen felül azt mondhatom, hogy ma mutatta meg az igazi arcát az Olimpia VSK. Nagyon örülök a srácoknak, hogy hazai környezetben sikerült ez a remek játék a csoportelsővel. Lehet, hogy kicsit túlzok, de lefociztuk őket. Még nem vagyunk ott száz százalékban a felső házban, ezért az utolsó meccset is meg kell nyerjük. Meg fogjuk nyerni azt a mérkőzést, így kell nekiálljunk. A helyzetek alapján szerintem ennek a meccsnek reális eredménye lehetett volna akár 3–1 is, ide. Nagy bravúr volt Berbeacă védése, és most remélem, hogy sérülése nem súlyos. De köszönet Ritli Zoltánnak is: azokban a zűrzavaros pillanatokban ő mondta, hogy miként lehet becserélni a másik kapust, hogy kellő számú ifi is a pályán maradjon.” — fogalmazott a mérkőzést követően Csik Tibor vezetőedző.

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 14. FORDULÓ

Szatmárnémeti Olimpia VSK – Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 1–0 (0–0)
Gólszerző: Mansour Guyene 77.
Olimpia VSK: Eduard Berbeacă – Alex Negrea, Mihăiță Mureșan, Ciprian Brata, Adrian Ciul (64., Călin Vădan), Adrian Micaș (74. Svarczkopf István), Zsiga Ervin, Adrian Bura, Cătălin Vaida (64., Mansour Guyene), Hernando Orte Rodrigo (89., Iulian Anca-Trip), Süveg Nándor (74. Baior Denis). Vezetőedző: Csik Tibor.

További eredmények
Félixfürdői CS Lotus – Désaknai CS Minerul 1947 3–2
Máramarosszigeti VSK – Nagykárolyi VSK Victoria 4–1
Zilahi SCM – Szilágysomlyói CS Sportul 2007 2–1
Nagyváradi FC Bihor – Kolozsvári FC CFR 1907 II 4–0

Szatmárnémeti Olimpia VSK