×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Programajánló

Visszatérnek a lovagok

2021.07.21 - 20:00
Megosztás:
Visszatérnek a lovagok
Ismét lovagok fogják elfoglalni az erdődi várat / Fotó: SZFÚ archívum (2018)
Történelmi időutazás várja a résztvevőket hétvégén az Erdődi Középkori Várfesztiválon.

A július 23–25. között megtartandó Erdődi Középkori Várfesztivál remek alkalom a történelem, a kézművesség és a különböző középkori, de még ma is gyakorolt mesterségek szerelmeseinek arra, hogy betekintést nyerjenek a középkor világába és mindennapjaiba.  Az idén kilencedik alkalommal megrendezendő fesztivál helyszíne az erdődi vár, amely a település szimbóluma. A szervezők célja, hogy minél több turistát vonzzanak a városba.

Az évről évre folyamatosan bővülő és korhű elemekkel gazdagított programsorozat ideje alatt a résztvevők átélhetik, hogyan éltek és táboroztak a középkori lovagok, valamint betekintést nyerhetnek a különböző alkotó- és korabeli mesterségeket bemutató műhelyekbe. Mindezek mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a kor különböző lovagrendjeivel, és szintén a lovagok fogják bemutatni harci felszereléseiket és azokat az eszközöket, amelyeket egy-egy ostrom ideje alatt használtak. Idén sem maradnak el a kerekasztal-beszélgetések, a történelmi előadások és a kort idéző zenei előadások sem.

Meg lehet ismerkedni továbbá a különböző lovagrendek zászlóival és sajátos jelvényeikkel. Mivel a középkorban is előszeretettel tartottak hatalmas lakomákat, a fesztiválról sem maradhatnak el a különböző kulináris ínyencségek, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kallós András

Több ezren látogatták az idei nagykárolyi fesztivált
Július 29-én indult a nagykárolyi CareiFest elnevezésű fesztivál, amelynek keretében az évek óta megrendezésre kerülő AugustFestet is megrendezték a városban, augusztus 1. és 7. között.
Első ízben volt fánkfesztivál Börvelyben
Kiemelt szerepet kapott a fánk a szombati, börvelyi fesztiválon, de sok más gasztronómiai, zenei és szórakoztatási kuriózum is várt azokra, akik hatodikán kilátogattak a Kraszna-parti községbe. A felejthetetlen zárásról a sztárfellépő Charlie gondoskodott.
Hétvégén kitárult az Avas Kapuja – kétnapos fesztivál Avasújvárosban
Az elmúlt hétvégén zenétől, gyerekektől, sporttól és hálaadástól volt hangos Avasújváros. Nemcsak a településbeliek, de a község, sőt, a környező falvak és városok lakói is együtt ünnepeltek.
Cookie