×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
26 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Programajánló

Visszatérnek a lovagok

2021.07.21 - 20:00
Megosztás:
Visszatérnek a lovagok
Ismét lovagok fogják elfoglalni az erdődi várat / Fotó: SZFÚ archívum (2018)
Történelmi időutazás várja a résztvevőket hétvégén az Erdődi Középkori Várfesztiválon.

A július 23–25. között megtartandó Erdődi Középkori Várfesztivál remek alkalom a történelem, a kézművesség és a különböző középkori, de még ma is gyakorolt mesterségek szerelmeseinek arra, hogy betekintést nyerjenek a középkor világába és mindennapjaiba.  Az idén kilencedik alkalommal megrendezendő fesztivál helyszíne az erdődi vár, amely a település szimbóluma. A szervezők célja, hogy minél több turistát vonzzanak a városba.

Az évről évre folyamatosan bővülő és korhű elemekkel gazdagított programsorozat ideje alatt a résztvevők átélhetik, hogyan éltek és táboroztak a középkori lovagok, valamint betekintést nyerhetnek a különböző alkotó- és korabeli mesterségeket bemutató műhelyekbe. Mindezek mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a kor különböző lovagrendjeivel, és szintén a lovagok fogják bemutatni harci felszereléseiket és azokat az eszközöket, amelyeket egy-egy ostrom ideje alatt használtak. Idén sem maradnak el a kerekasztal-beszélgetések, a történelmi előadások és a kort idéző zenei előadások sem.

Meg lehet ismerkedni továbbá a különböző lovagrendek zászlóival és sajátos jelvényeikkel. Mivel a középkorban is előszeretettel tartottak hatalmas lakomákat, a fesztiválról sem maradhatnak el a különböző kulináris ínyencségek, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kallós András

Tasnádi Nyári Fesztivál — programok minden korosztálynak
Kulturális programokkal kedveskedik a tasnádiaknak a város önkormányzata, az elmúlt hétvégén elstartolt rendezvénysorozat részeként még további három hétvégén várják különböző műfajú szórakoztató szabadtéri rendezvények a kisváros lakóit és minden érdeklődőt.
A Young City Weekend fesztiválhangulatot teremtett
Több mint egy év korlátozásokkal teli időszak után rendezték meg az első olyan eseményt, amelyen a fiataloknak lehetőségük nyílt megtapasztalni az electro&dance fesztiválok élményét, mindezt nem máshol, mint itthon, Szatmárnémetiben.
Fesztiválok itthon és határon túl
Az idei évben ismét megnyílnak a hazai és nemzetközi fesztiválok kapui, az alábbiakban összegyűjtöttünk pár olyan rendezvényt, amelyen garantált a kikapcsolódás minden korosztály számára.
Cookie