×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Visszakerült a megyei tanács adminisztrálásába

2021.02.17 - 10:15
Megosztás:
Visszakerült a megyei tanács adminisztrálásába
A Szatmár Megyei Tanács szakbizottsága és Ioan Rus alelnök közösen ellenőriztek több olyan útszakaszt, amelyek esetében lejárt a kivitelezéstől számított ötéves garanciális időszak.

Ennek értelmében hétfőn a következő munkálatok végleges átvétele történt meg: az Avasfelsőfalu–Turc közötti, 28,4 kilométer hosszúságú 109L megyei út korszerűsítése (1-es szakasz: Avasfelsőfalu–Bikszád–Bujánháza–Kányaháza–Kisgérce, 2-es szakasz: Turc); a 109L jelzésű megyei úton található, a Fehér-völgyön átívelő híd korszerűsítési munkálatai a 11+800-as kilométernél; és a 109L jelzésű megyei út–Avasfelsőfalu–Turc–a Turc folyón átívelő híd (POD KM 29+031) vonalon levő közúti infrastruktúra modernizálása. A 49 282 678 lej összértékű munkálatok átvételén a megyei tanács képviselőin kívül jelent volt a munkálatok kivitelezője, tervezője, valamint az építésvezető.
„Egyszerűbben mondva visszatértek hozzánk, a megyei tanács adminisztrálásába az utak, s az eddigi téli karbantartás mellett most már a nyári is a mi feladatunk lesz, amit önerőből fogunk finanszírozni — majd, amikor szükséges lesz, hiszen az utak jó állapotban vannak, különben egyrészt garanciaidő letelte ide vagy oda nem vettük volna át őket, másrészt a jó állapotuk miatt kapta vissza a kivitelező cég a visszatartott garanciaösszeget. Nem mellesleg az Avasfelsőfalu–Turc közötti szakasz volt a megyében az első, a Regionális Operatív Programban (POR) megépített út — a munkálatok még Csehi Árpád tanácselnöksége idején kezdődtek; s hogy az ilyen volumenű munkálatok anno sem voltak egyszerűek, zökkenőmentesek, az is alátámasztja, hogy kivitelezőt kellett cserélni. A második POR-os útkorszerűsítés jelenleg zajlik a Tövisháton, s készítjük a harmadik POR-os pályázatot is, amely az Erdőszáda, máramarosi megyehatárig vezető szakaszt célozza. Ebből is látszik, hogy a korszerűsítési munkálatokat nem csak a megye bizonyos részeire összpontosítjuk, hanem igyekszünk a különböző részeken, tájegységeken egy-egy, 40 kilométernél hosszabb főútvonalat rendbe tenni” — fejtette ki Pataki Csaba megyei tanácselnök.

Szabó Kinga Mária

 

Gyorsforgalmik és földutak a megyében
A megye gyorsforgalmi útjait még csak tervezik, a földutakat viszont már aszfaltozzák a megyében, de a legnagyobb áttörést az jelentette, hogy újra megjelentek a munkagépek az Amaci úton.
Avasfelsőfalui sofőr okozott súlyos balesetet
Pár nappal korábban egy vetési, szerdán késő este egy avasfelsőfalui sofőr okozott nagyon súlyos, szintén három járművet érintő közlekedési balesetet a megyehatáron kívül.
Időszakos ellátóközpont lesz Nagykárolyban
A megyei tanács és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal példaértékű együttműködése nyomán legtöbb egy éven belül már működni is fog a hiánypótló és nagyon szükséges, úgynevezett reszpiró típusú központ.
Cookie