×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Visszacsúsztunk a harmadik helyre

2020.12.04 - 18:42
Megosztás:
Visszacsúsztunk a harmadik helyre
Ritkán értékelik a helyzetvesztést jó dolognak, most azonban nagyon is annak minősül, mivel a fertőzöttségi szintet tekintve a régióban Szatmár megye a maga 3,38 ezrelékével visszacsúszott a harmadik helyre, Kolozs (5,74 ezrelék) és Bihar (3,76 ezrelék) mögé — de még mindig megelőzve Beszterce-Naszód megyét (2,55 ezrelék), Máramarost (2,2 ezrelék) és a Szilágyságot (2,16 ezrelék).

A közegészségügyi igazgatóság összesítése értelmében december 4-én Szatmár megyében 5883 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak hivatalosan nyilván, 98 új esettel többet, mint előző nap, az újratesztelt páciensek közül pedig 29-nek lett ismét pozitív a koronavírustesztje.

A már lassan egy hete tartó, folyamatos és jelentős emelkedés nyomán a gyógyultak száma megint jelentősen megugrott, elérve a 4520-at, ami azt is jelenti, hogy két és félszer többen gyógyultak, mint fertőződtek meg, és további 265 páciensnek sikerült legyőznie a kórt — sajnos azonban az elhunytak száma is 79-re emelkedett, az 57 és 88 év közötti, krónikus betegségekben is szenvedő négy női és egy férfi páciens a Nagykárolyi Városi Kórház, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és az Avasfelsőfalui Városi Kórház intenzív terápiás osztályán vesztette életét a koronavírus szövődményei következtében.

Az elvégzett tesztek száma 45 101, azaz az előző összesítés óta 294 mintavételt elemeztek, amelyeknek 43,5%-a lett pozitív.

A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1610 utazó lépett az ország és a megye területére, közülük 102 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek vagy felmutatták a negatív koronavírustesztet, a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat; míg a csanálosi átkelőnél belépésre jelentkezők közül 12 személynek kellett karanténba vonulnia, a halmi átkelőnél pedig most sem jelentkezett belépésre egyetlen egy olyan személy sem, akinek házi elkülönítésbe kellett volna vonulnia. 

Brit kutatás: a kórházban kezelt fertőzöttek csaknem 30 százaléka visszakerül az intézménybe Nagy-Britanniában
Az új típusú koronavírussal fertőzött és kórházi ápolásra szoruló páciensek mintegy 30 százaléka hazaengedése után néhány hónapon belül visszakerült az intézménybe Nagy-Britanniában - állapította meg egy új, nagylétszámú kutatáson alapuló vizsgálat.
2745 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 2745 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában több mint 28.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az elvégzett tesztek közül 23.060 RT-PCR, 5432 pedig antigén gyorsteszt.
Iohannis: Sokan szeretnék beoltatni magukat, a napokban számos oltásközpont fog megnyílni országszerte
Klaus Iohannis államfő úgy nyilatkozott kedden, hogy nagyon sokan szeretnék beoltatni magukat COVID-19 ellen, és a következő napokban több oltásközpontot is üzembe fognak helyezni az országban.
Cookie