×
2024. 05 18.
Szombat
Erik, Alexandra
13 °C
közepes eső
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Villa Karul Fesztivál, ötödször

2017.06.29 - 11:21
Megosztás:
Villa Karul Fesztivál, ötödször

Ötödik kiadásához érkezett a nagykárolyi Villa Karul Középkori Fesztivál. A rendezvény sokat nem változott az első kiadáshoz képest, idén sem éri különösebb meglepetés a kilátogatókat.

Július hónap végén immár ötödik alkalommal szervezik meg Nagykárolyban a Villa Karul Középkori Fesztivál néven ismertté vált kétnapos rendezvényt. A Villa Karul része annak az öt rendezvényből álló CareiFestnek, amely három héten keresztül zajlik majd a városban.

A CareiFest időszakára már javában készülődnek a szervezők. A fesztivál első rendezvénye lesz a középkori hangulatot jelmezekkel és harci bemutatókkal megidézni hivatott program, ami július 29–30-án zajlik majd. Ezt július 31-én és augusztus 1-jén a Deák Endre Régizene Fesztivál, augusztus 2–3-án a Castle Jazz Fest, augusztus 4–6-án a Nemzetek Fesztiválja, augusztus 7–13. között pedig az August Fest követi. A Villa Karul ötödik kiadását — legalábbis az előzetes elképzelések szerint — dinamikusabb, látványosabb, változatosabb programtervvel képzelik el a szervezők. Hogy mit sikerül mindebből megvalósítani, az július végén kiderül majd.

A fesztivál két napja a korábbi évekéhez hasonló programtervvel és fellépőkkel zajlik majd. A különböző lovagrendek képviselőin kívül a szervezők idén a gyermekek szórakoztatására is igyekeznek komolyabb hangsúlyt fektetni. Ennek érdekében több hagyományőrző egyesülettel vették fel a kapcsolatot, akik számtalan érdekes programmal készülnek. A Villa Karul Középkori Fesztiválon az alábbi hagyományőrző csoportok vesznek részt: Paladinii de Terra Medies Lovagrend — Aranyosmeggyes, valamint sepsiszentgyörgyi, nagybányai, nagyváradi és Magyarországról érkező csoportok várhatóak. Ezek a csoportok lovagi tornákat idéző műsorral és lovagi viadalokkal készülnek. A fesztiválon részt vesznek még a Corvus Regia íjászai Nagykárolyból, a Pusztai Farkasok Egyesület tagjai Élesdről, Fehérvár íjászai (lesz íjászbemutató, valamint a páncélingek, az íjak és a nyílvesszők készítésének a bemutatása), a Fire Dream társulat tagjai (aranyosmeggyesi tűzzsonglőrök), különböző kézművesek (üvegkészítők, bőrösök, kovácsok, hangszerkészítők).

„Amint az már a korábbi években is tapasztalható volt, a rendezvényre érkező hagyományőrző csoportok tagjai a parkban felállított sátrakban alszanak majd, a délutáni óráktól pedig harci bemutatók, korabeli táncbemutatók várják a közönséget. Itt lesznek az íjászok is, valamint a rendezvényre kilátogatóknak is lehetőségük lesz jó néhány harci módot is kipróbálni. Bízunk benne, hogy ez a rendezvény is elnyeri a közönség tetszését, és minél többen kilátogatnak majd a programokra” — mondta Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.