×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
25 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Viharos időjárás várható szerda estig

2021.07.21 - 13:04
Megosztás:
Viharos időjárás várható szerda estig
Időszakosan fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető, sárga jelzésű előrejelzést bocsátott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 25 megyére. A figyelmeztetés 22 óráig érvényes.

Az előrejelzés Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér, Szeben, Hunyad, illetve részben Argeş, Vâlcea, Gorj és Bihar megyére terjed ki.

A jelzett időpontig időszakosan fokozott légköri instabilitásra lehet számítani a hegyvidéken, Erdélyben, Máramarosban és Moldva legnagyobb részében, illetve helyenként Muntenia északi régióiban. Az érintett megyékben villámlásoktól és heves széllökésektől kísért felhőszakadás várható, szélvihar és jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-30, helyenként 40-45 litert négyzetméterenként.

Az ANM tájékoztatása szerint időszakosan felerősödik a légmozgás az ország legnagyobb részében, a szél sebessége az óránkénti 55-65 kilométert is elérheti Moldvában, illetve helyenként Olteniában, Munteniában és Dobrudzsában. A magas hegyvidéken, elsősorban a Déli-Kárpátokban a széllökések sebessége a 70-80 km/h-t is elérheti. AGERPRES

ANM: viharokkal váltakozó kánikula várható vasárnapig az ország nagy részében
Kánikulára és légköri instabilitásra vonatkozó, sárga, illetve narancssárga jelzésű riasztást bocsátott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A következő napokra érvényes előrejelzések az ország nagy részére kiterjednek.
Jó a búzatermés, kellene az eső
Az olykor szélsőséges időjárási körülmények ellenére az idei gabonatermés az átlagosnál kissé jobb, a jelzett felvásárlási árak mellett minden jel szerint nyereséggel zárul a szezon.
Tíz megyében narancssárga, tizenhat megyében sárga jelzésű viharriadó van érvényben
Első- és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) légköri instabilitásra, heves széllökésekre és jégesőre.
Cookie