×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Viharos időjárás várható szerda estig

2021.07.21 - 13:04
Megosztás:
Viharos időjárás várható szerda estig
Időszakosan fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető, sárga jelzésű előrejelzést bocsátott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 25 megyére. A figyelmeztetés 22 óráig érvényes.

Az előrejelzés Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér, Szeben, Hunyad, illetve részben Argeş, Vâlcea, Gorj és Bihar megyére terjed ki.

A jelzett időpontig időszakosan fokozott légköri instabilitásra lehet számítani a hegyvidéken, Erdélyben, Máramarosban és Moldva legnagyobb részében, illetve helyenként Muntenia északi régióiban. Az érintett megyékben villámlásoktól és heves széllökésektől kísért felhőszakadás várható, szélvihar és jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-30, helyenként 40-45 litert négyzetméterenként.

Az ANM tájékoztatása szerint időszakosan felerősödik a légmozgás az ország legnagyobb részében, a szél sebessége az óránkénti 55-65 kilométert is elérheti Moldvában, illetve helyenként Olteniában, Munteniában és Dobrudzsában. A magas hegyvidéken, elsősorban a Déli-Kárpátokban a széllökések sebessége a 70-80 km/h-t is elérheti. AGERPRES

Viharos széllökések és kánikula
Folytatódik a kánikula jövő héten az ország régióinak zömében — közölte vasárnap az országos meteorológiai szolgálat (ANM), ám eközben hétvégén megyénkben a szél is feltámadt, a hosszabb távú előrejelzések szerint pedig következő hétvégére viharos széllökések kíséretében eső is érkezhet.
Súlyos aszályban kezdődik az aratás
Semmi jóval nem kecsegtet az idei aratási szezon, Szatmárban negyedannyi volt az eső idén, mint tavaly ilyenkor. Súlyos éve van a mezőgazdaságnak.
A megszokottnál melegebb, ám csapadékosabb idő várható
Az időjárás továbbra is melegebb lesz a sokéves átlagnál, de az egész országban több csapadékos napra kell számítani a következő két hétben — derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 21-e és március 6-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Cookie