×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Versenyvizsgáznak az iskolaigazgatók

2021.10.15 - 08:43
Megosztás:
Versenyvizsgáznak  az iskolaigazgatók
Ma 10 órától szigorú előírások mellett rendezik meg az iskolaigazgatói versenyvizsgát, az országos viszonylatban meghirdetett több mint 8600 helyre 9200-an jelentkeztek.

A Szatmár megyében meghirdetett intézményvezetői tisztségekre 167-en jelentkeztek. Megyénkben a Mihai Eminescu Főgimnáziumban alakították ki a vizsgaközpontot, így a tanintézmény diákjai ma online oktatásban vesznek részt. Az igazgatói vizsga résztvevőinek 120 perc áll a rendelkezésükre a tételek kidolgozására. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleményében kihangsúlyozza, hogy megfigyelőként részt vehetnek a vizsgán a szakszervezetek, a szülői egyesületek, diákegyesületek, gazdasági partnerintézmények képviselői, akik ezt előzőleg kérték a vizsgabizottságnál. Azok a jelentkezők, akik koronavírus-fertőzöttek, a közegészségügyi igazgatóságtól kapott igazolással kérhették a vizsga elnapolását, melyre október 25-ig kell sor kerüljön.

Jól felkészültek az igazgatójelöltek
Megyénkben 90 interjút ütemeztek be az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakaszának keretében, egy karanténban lévő személy decemberben bizonyíthat. A vizsgázók közül 74-en sikeresen teljesítettek, 3-an visszaléptek, kettőnek nem sikerült az interjúja.
Elkezdődött az igazgatói vizsga szóbeli szakasza
Tegnap kezdődött, és november 23-ig tart megyénkben az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakasza. Az igazgatói és aligazgatói tisztséget elnyert vizsgázók nevét december 17-én közlik majd, a mandátumaikat pedig 2022. január 10-től kezdhetik el.
Cîmpeanu: a nyolcadikosoknak és a középiskolásoknak eggyel kevesebb félévi dolgozatot kell írniuk
Eggyel csökken a nyolcadikosok és a középiskolások félévi dolgozatainak, illetve a tanulmányi eredmények félév végi lezárásához szükséges jegyek száma - jelentette be Sorin Cîmpeanu.
Cookie